Tænk dig om

En læser har skrevet denne opmuntring til at kæmpe for ægteskabet.
En læser har skrevet denne opmuntring til at kæmpe for ægteskabet.

Af Carlo Jensen

Det var mit privilegium en gang at besøge den kendte evangelist Reinhardt Bonnke i hans private hjem i Syd Afrika. Efter en overnatning holdt en af hans medarbejdere en morgenandagt om sit private liv. Her hvad han sagde:

– Da Maria og jeg var forlovede, var hun det yndigste og kæreste menneske man kunne tænke sig. Vi argumenterede aldrig, vi var altid enige, jeg var bare helten i hendes liv.
Men så blev vi gift, og det viste sig at Maria alligevel havde nogle meninger af sine egne, og hun var ikke bange for at ytre dem, selv om de ikke var helt som mine. Jeg grundede på om jeg havde valgt rigtigt, da jeg giftede mig med Maria. Sådan gik der femten år og vi kom mere og mere på afstand af hinanden.
En aften sad jeg og overvejede om ikke en skilsmisse ville være den bedste løsning. Mens jeg sad der slog det mig, at jeg faktisk havde to koner. En drømmekone og en virkelighedskone. Drømmekonen (eller fantasikonen) var altid medgørlig, hun argumenterede aldrig, hun var altid med på mine ideer, jo, hun var som en kone skulle være. Og det levede Maria jo slet ikke op til.
Som jeg sad der og tænkte faldt det mig ind, at da min drømmekone altid var til min fordel, så var hun faktisk et spejlbillede af mig selv og min egoisme. Faktisk så havde jeg i femten år været gift med og elsket mig selv. Og dette havde stakkels Maria måttet stå mål til.
Min næste tanke var, mon også Maria havde haft sin drømmemand? Mon jeg som hendes virkelighedsmand havde levet op til hendes forventninger, eller var hun blevet lige så skuffet som jeg var? Denne tanke var ny og den rystede mig. Jeg måtte have en samtale med Maria.
Det viste sig at Maria havde haft det på samme måde. Vi tilgav hinanden og blev enige om, at man har ret til at have sin egen mening og at fordi ingen er perfekte, må man bære over med hinanden i kærlighed. Maria og jeg har for længst haft sølvbryllup, og vi har haft et vidunderligt ægteskab lige siden.
På kasketterne står der ikke længere, ”Hvad kan du være for mig?” men ”Hvad kan jeg være for dig?”