Ulykke satte Karinas prioriteter på plads

s23_stor_Karina Lise KnudsenKarina Lise Knudsen går på Luthersk Missions Højskole i dag. Det er en beslutning, som kan spores tilbage til en ulykke for knap tre år siden. En ulykke, som bragte hende nærmere Gud.

Hun stod af en bus, gik over vejen foran den et sted, hvor hun ikke troede, der ville komme biler. Men det gjorde der, og så lå hun der.

I Karina Lise Knudsens liv er der et før og et efter ulykken i Aarhus for to et halvt år siden. Selvom hun slap ”billigt” fra påkørslen med et par brækkede lemmer og en slem hjernerystelse, har den haft nogle store konsekvenser i hendes i liv.
Karina Lise Knudsen er 26 år og går på Luthersk Missions Højskole (LMH) i Hillerød. Hun er ikke vokset op i et troende hjem, men blev kristen som elev på Grejsdalens Efterskole. Da ulykken skete var hun tre år inde i læreruddannelsen.

God tid til at tænke

– Jeg lå på sygehuset i knap to uger efter ulykken, og selvom jeg sov meget, havde jeg også god tid til at tænke over livet, forklarer Karina.
– De fortalte mig, at de på et tidspunkt havde troet, at det stod værre til med mig end det gjorde og jeg tænkte meget over, at Gud måtte have en mening med at lade mig leve, fortæller hun.
– Jeg tænkte også over, at jeg måtte finde en kirke, hvor Guds ord blev taget alvorligt, og at en kommende kæreste eller mand ikke måtte stå i vejen for Jesus i mit liv, husker Karina.
Og det blev ikke ved tankerne. Karina meldte sig ud af Folkekirken og begyndte at komme i Luthersk Missions Frimenighed i Aarhus, Aroskirken.
Men på grund af den kraftige hjernerystelse er det gået langsomt med at komme videre med læreruddannelsen.

Et naturligt valg

– Nu er jeg kommet til et punkt i uddannelsen, hvor jeg ikke kan klare det jeg mangler endnu, så derfor var det oplagt at bruge anledningen til at tage på højskole, forklarer Karina. Fra sine venner i Aroskirken havde hun hørt meget godt om LMH, så den skole var et naturligt valg med et tomt år i kalenderen.
– Jeg har især set frem til at lære nye sider af Gud at kende, fortæller Karina, som ikke er blevet skuffet i de tre måneder, hun indtil videre har tilbragt på skolen. Hun har været særligt glad for undervisningen i 1. Samuelsbog.
– I begyndelsen af bogen er der en bøn fra Hannah, Samuels mor, til Gud, hvor hun lægger stor vægt på Guds suverænitet. Selvom det måske ikke direkte er en ny side ved Gud, har det på en ny måde vist mig, hvordan jeg er i hans hånd, uanset hvad der sker, forklarer Karina.

Ikke det værste sted

Der er ikke dukket en mand op i Karinas liv endnu, og selvom LMH i sjov kaldes Ledige Mænds Håb, er det ikke derfor Karina er kommet.
– Mit formål er at lære mere om Gud, men hvis det var her, det skete, ville det da ikke være det værste sted, smiler hun. Karina er klar til at anbefale LMH-oplevelsen til andre:
– Men jeg ville først og fremmest opfordre dem til at bede over det. Der kan jo være ting i deres liv, som betyder, at det ikke er en god idé, forklarer hun og opfordrer andre til også at stole på, at Gud virkelig vil vejlede til at gøre det rigtige.