Et lille stykke af himlen på Costa del Sol

Som turist kan man være heldig at finde en skandinavisk kirke i udlandet, hvor kirken også ofte fungerer som et socialt mødested.Det er 50 år siden, at vores rejseeventyr begyndte, og det var netop her i Fuengirola i Spanien.

Her ses Birthe og Ole Knuts venner, Villy og Anne-lise Jepsen, sammen med pastor Bernt Nordström og hustru foran den skandinaviske turistkirke på Costa del Sol i Spanien.

For 30 år siden opstod Skandinavisk Turistkirke. Kirken er en naturlig mødeplads for både fastboende og skandinaviske turister.
Kirken har en fantastisk beliggenhed, midt på solkystens længste strandpromonade, og ligger kun få meter fra stranden og havet, men ligger dog samtidigt lige midt i byen.
Her findes der: bibelstudieaften, vaffeltræf, bønnemøder og åbent hus.

5 gudstjenester

Der er fem gudstjenester ialt hver søndag; først holder hollænderne deres gudstjeneste, derefter overtager skandinavisk turistkirke, herefter finnerne, englænderne, og sidste gudstjeneste holder den skandinaviske turistkirke selv.
I selve kirkesalen er der plads til 200 mennesker, og denne er ofte helt fyldt, når kirken hver søndag holder ”Hele-kirken-synger”.
Det er så fantastisk at være med til netop denne gudstjeneste! Det er som om, at loftet løfter sig, og himmelen falder lige ned til os.
Ved hvert møde er der så megen sang, og musikken er så vidunderlig, de har nogle utrolig dygtige lovsangemedarbejdere.
Pastor Bernt Nordstrøm fra Sverige er selv en stor sanger. Han formidler sang og Guds ord på en så fantastisk måde, så enkelt, men så stort og fantastisk, at vi føler, at himmelen er nær. Han river os alle med til et helt vidunderligt møde med Jesus.
Ægteparet som vi besøgte, Anne-Lise og Villy Jepsen, bor i Benalmadena. De er med i ledelsen af kirken og er til hjælp og stor velsignelse for mange mennesker, da de har et åbent hjem. De er kommet i kirken i ti år. De lejer også en lejlighed ud nær kirken.
Som de selv siger, er Skandinavisk Turistkirke et godt, varmt og åndeligt fællesskab, hvor de føler sig utroligt godt hjemme.
Der findes også billige flybilletter derned. Især hos Cimber Air – hvis man er ude i god tid.
Turistkirken er dog lukket maj til september.
Her fås det hele, strand, sol, bjerge og et godt åndeligt fællesskab. Det kan stærkt anbefales at drage til denne del af det smukke Spanien.
Af Birthe & Ole Knut Arnesen

Nogle skandinaviske kirker i Spanien

Sømandskirken i Algeciras
Sømandspræst Asger Sten Mørck. Hjemmesiden med alle oplysninger: www.algeciras.dk

Den Danske Kirke Øst for Málaga
Den Danske Kirke øst for Malaga holder kun gudstjenester og andre kirkelige handlinger i vinterhalvåret. Resten af året henvises til Margrethekirken i Fuengirola.
Menigheden har sin egen danske præst, men holder gudstjeneste om lørdagen i fire forskellige kirker i området.
www.danskeklub.dk/html/kirken.html

Margrethekirken, Iglesia Danesa
Dansk kirke for de mange danskere på Solkysten. Sømandspræst Carsten Erbs.www.margrethekirken.com
Den skandinaviske turistkirke i Spanien (omtalt i artiklen)
Se fx www.hubertus.no/spania/kirkelig.htm

Der findes skandinaviske udlands-kirker mange steder i verden. Se fx:


Artiklen fortsætter efter annoncen:Danske Sømands og Udlands kirker: www.dsuk.dk

Norske sømandskirker:
Se www.sjomannskirken.no