Folkekirken under forandring

– Vi oplever, at Folkekirken er ved at blive mere åndelig, spirituel, inderlig og individuel, siger Per Buchholdt Andreasen, formand for Præsteforeningen, til Jyllands Posten.Natgudstjenester, babysalmesang og spaghettigudstjenester er eksempler på det individuelle.
– Hvor Folkekirken tidligere samlede sognet som en enhed, sker der for øjeblikket en opblomstring af alternative former, som henvender sig til specifikke grupper.
– Vi har fået en helt ny spiritualitet, som giver troen krop og udtryk, forklarer præsteformanden.
Men den evangelisk-lutherske kristendom er udfordret, mener han.
– Pilgrimsvandring og det at tænde lys i kirken forbinder vi med den katolske kirke. Jeg har det godt med, at kirken følger med tiden, men de nye bevægelser må ikke overskygge grundlaget for Folkekirken: forkyndelsen af evangeliet.