Rick Warren vil tilbage til seriøs Jesus-efterfølgelse

Den kendte præst og forfatter af bogen ”Det målrettede liv”, vil have kirken tilbage til den ’ægte kristendom’, som de første kristne havde.- Lad mig blot være ærlig over for dig som en, der elsker dig. Hvis du bare vil sidde her passivt i de næste 10 år og bare spilde dit liv på ting, der ikke varer, vil du nok gerne finde en anden kirke, for du vil ikke komme til at få det behageligt her.- For er du i denne kirke, vil jeg være efter dig for at få dig mobiliseret, lød det fra den kendte, californiske præst.
I pinsen fortalte han sin menighed på 20.000 mennesker, at kirken fremover ville fokusere på, hvad ”ægte kristendom” fra det Nye Testamente handlede om.
– Der er mange ting, der bliver gjort i kirken i kristendommens navn, som Jesus Kristus ville tage afstand fra. Der er falsk kristendom, der er uægte kristendom og der er pseudo-kristendom, lød det beklagende fra Rick Warren, inden han fortsatte:
– Jeg ønsker, at vi skal se på den ægte vare. Hvad betyder det virkelig at være en efterfølger af Jesus Kristus?

Tilbage til oprindelig DNA

Kirken fejrede i april måned sin 30-års fødselsdag, og i pinsen – kirkens fødselsdag – lagde Rick Warren altså vægt på at komme tilbage til kirkens oprindelige DNA – den samme DNA, som var i Jesus Kristus, påpegede han. Desværre er de kirker og kristne, der ses i dag i det 21. århundrede, langt fra dem, der var i det første århundrede, mente Rick Warren ifølge Christian Post.
For at få kirken tilbage til den oprindelige DNA, der fik den første kirke til at vokse fra 120 troende til at dominere hele det romerske rige i løbet af 300 år, skulle menigheden adoptere otte kendetegn, som karakteriserede de første kristne beskrevet i Apostlenes Gerninger.
De indebærer: overnaturlig kraft gennem bøn, benyttelse af ethvert sprog og kommunikation som en kanal for mission, mobilisere alle fra børn til seniorer, livsforvandlende sandhed, kærlig støtte og fællesskab, glædesfuld lovsang, gavmilde ofre og eksponentiel vækst.

Vil ikke have publikum

– Ægte kristendom bruger alles gaver, sagde Rick Warren og pointerede, at alle var Guds tjenere, ikke bare præsterne, og at der ikke var noget publikum i den første kirke. Tværtimod bidrog og deltog alle, hvilket førte til kristendommens enorme vækst.
Saddleback kirken vil i løbet af de næste ti år holde gudstjeneste i alle byer i området Orange County samt i andre byer tværs gennem landet – og verden. Megakirken planlægger at blive den første kirke i historien, som sender missionærer ud i alle verdens lande for at fortælle evangeliet.
– Hvis vi vender tilbage til den ægte kristendom i det Nye Testamente, og ikke det falske … tror I så, at vi kan nå flere mennesker for Jesus? spurgte Rick Warren og svarede selv:
– Uden tvivl. Vi ville nå flere mennesker i de næste 10 år, end i de 30 år (kirken har eksisteret, red.) til sammen.