223 nordamerikanske indvandrere er kommet til Israel i et enkelt fly

Til trods for den kritik Israel er blevet udsat for ude i verden i den sidste tid, ankom 223 glade indvandrere fra USA og Canada igår til Ben Gurion lufthavnen ved Tel Aviv i et enkelt fly.Uden for ankomsthallen blev de budt velkommen af hundreder af familiemedlemmer, venner og af repræsentanter for organisationen “Nefesh B’Nefesh” (“Sjæl til sjæl”), der sammen med organisationen “Jewish Agency” har forestået immigrationen. Der blev svinget med flag, danset “hora” og sunget populære sange, da de mange nytilkomne gik forbi en flok soldater på vej til de borde, hvor de modtog deres immigrationspapirer.

Gruppen blev tillige budt velkommen af “Jewish Agency”s formand, Natan Sharansky, af ministeren for immigration og absorption, Sofie Landver, Kadima-politikeren Eli Aflalo og de to grundlæggere af “Nefesh B’Nefesh”, Tony Gelbart og rabbiner Yehoshua Fass.

– Fra min egen erfaring kan jeg forælle Jer, at der ikke er noget som at være første-generation i Israel, sagde Sharansky i en tale til de nye indvandrere. Nu I er ved at blive israelere. vil jeg sige til Jer: Skynd Jer ikke med at droppe alt det, I har medbragt – vi har brug for Jeres bidrag i form af aktivitet på det sociale område og ren politik. I har en masse at give os.

Blandt indvandrerne var 27 unge i teenage-alderen og begyndelsen af 20’erne, som ønsker at blive soldater i den israelske hær.

Ifølge “Nefehsh B”Nefesh” ventes mellem 4500 og 5000 nordamerikanske og britiske jøder at indvandre til Israel i indeværende år, en 20 procents stigning sammenlignet med sidste år.

Læs flere Israel-artikler her.