EU-udenrigsministre skal besøge Gaza-striben

En gruppe uderigsministre fra EU har accepteret den israelske udenrigsminister Avigdor Liebermans indbydelse til at besøge Gaza-striben.Det vides endnu ikke med sikkerhed, hvilke lande vil blive repræsenteret, men det menes at være England, Italien, Spanien, Frankrig og Tyskland.

Under et nyligt besøg i Italien indbød Lieberman sin italienske kollega, Franco Frattini, til at stå i spidsen for en sådan gruppe, således at de ved selvsyn kan konstatere, at varer kommer over grænsen til Gaza – og at der “ikke er nogen humanitær krise”.

En israelsk talsmand siger idag, at den eneste humanitære krise i området er – den kidnappede israelske soldat, Gilad Shalit.

I et fællesbrev har udenrigsministrrene fra de omtalte europæiske lande takket Lieberman for indbydelsen, som, siger de, er “modtaget med glæde”.

Udenrigsminister-gruppen ventes at ville have samtaler med israelske og palæstinensiske ledere, men har besluttet ikke at mødes med repræsentanter for Hamas.

Gruppen ventes tillige at ville tage til den rakethærgede israelske by Sderot og Middelhavshavnen Ashdod, hvor de vil kunne se processen med at videresende nødhjælpsvarer bestemt for Gaza.

Ifølge en israelsk diplomatisk kilde er udenrigsministerbesøget på linje med den israelske tilladelse tidligere i år til, at FN-generalsekretær Ban Ki-moon og EU’s udenrigspolitiske chef, Catherine Ashton, besøgte Gaza.

– Men, sagde kilden, dette betyder ikke, at enhver anmodning om at besøge Gaza nu vil blive godkendt.


Artiklen fortsætter efter annoncen: