Pinsekirker vil selv uddanne præster

Både i Sverige og i Norge er der konkrete planer om at skabe en struktureret uddannelse af pinsekirkernes præster. Uddannelsen
vil tidligst begynde i år 2011.Den svenske pinsebevægelse vil sammen med Evangelisk Frikirke og Svenska Alliansmissionen skabe en fælleskirkelig pastoruddannelse. Norge følger trop.

Ola Emil Sprakehaug mener, at uddannelsen af præster er vigtig.

Det blev afgjort under et møde i maj måned. Trods omkostninger mener Ulf Sundkvist fra Karlskrona i det sydlige Sverige, at en god præsteuddannelse er afgørende for Pinsebevægelsens fremtid.
– Uddannelse er et vigtigt anliggende for fremtiden. Omkostningerne er ikke afgørende. Det vi synes er vigtigt, har vi råd til, siger han til Dagen.
Jan-Åke Alvarson har længe arbejdet med uddannelse af pinsebevægelsens prædikanter. Han er glad for, at bevægelsen vil fokusere på en faglig teologisk uddannelse.
En lignende uddannelse var utænkelig for 10 år siden.
Uddannelsen vil tidligst være klar til efteråret i 2011 og vil bl.a. bestå af fag, som uddanner præster til mission i en verden, som er ”sekulær, pluralistisk og multi-religiøs”.
Desuden skal den bidrage til en fornyelse af evangelisk, baptistisk og pentekostal teologi.

Norge følger efter

I Norge arbejder den norske pinsebevægelse ligeledes med at oprette en teologisk uddannelse af præster og ledere. Ledelsen vil fremlægge en strategi for uddannelsen under næste års prædikantkonference.
Indtil videre foregår et pilotprojekt i Rogaland – området omkring Stavanger. Foreløbig har 60 præster og ledere vist interesse i at deltage i det første kursus i Rogaland til efteråret.
Uddannelsen vil ifølge Korsets Seier få navnet Teologiskolen og være mindre end uddannelsen i Sverige.
– Vi vil tilbyde en enklere, men fuldgod version gennem ni moduler i samarbejde med Højskolen for Ledelse og Teologi, siger Ola Emil Sprakehaug og tilføjer:
– Vi anser en opgradering af kompetenceniveauet for vores ledere i lokale menigheder som vigtig. Selv om det er op til hver enkelt menighed, om de er med på det, håber jeg, at så mange som muligt ser betydningen af det her.