Tankevækkende læsestykker om vejen til Paradis

”Jeg er nu en gammel mand (89 år). En dag, om ikke så længe, vil I læse i aviserne, at Billy Graham er død. Tro ikke et ord af det. Jeg har bare skiftet adresse. Jeg vil være mere levende end nogensinde før.” Disse trosopmuntrende ord af evangelisten Billy Graham har Børge Haahr Andersen brugt som ”illustration” i læsestykket ”Mellem tid og evighed”, og i det læsestykke – som i de øvrige 60 – taler han om vejen fra det tabte Paradis i Edens Have til Paradiset i evigheden ved troen på Jesus Kristus.
Det er små læsestykker for voksne – på to sider hver – med nutidige lignelser, historier taget ud af hverdagen, som Børge Haahr Andersen har mødt den i et vestjysk landsogn, Sædding, og i et sogn tæt på stenbroen i København, Emdrup. Han lader mennesker tale til os: lærerinden fra 1. klasse, forældrene, den kræftsyge 43-årige, der skal dø, forbryderen, som mødte Jesus, og mange flere. Men også om ham selv. I et af stykkerne bekender han sig som del af en seksuel minoritet, som er upåagtet, ikke hører til de politisk korrekte og ikke har en magtfuld lobbyistgruppe bag sig, idet han hører til dem, der mener, at sex alene hører hjemme i ægteskabet og ingen andre steder. Og så sammenligner han ægteskabet med fællesskabet mellem Kristus og sin menighed.
Han viser os, hvordan Bibelen er en historie om en far og en søn, der står sammen om at skabe verden og senere om at redde verden.
Bogen er fyldt med enkel, gedigen og ægte hverdagsforkyndelse om, at Jesus kom til jorden for at frelse mennesker og føre dem til det tabte Paradis.
Jeg har glædet mig over hver eneste side i denne lille bog og kan varmt anbefale den.

Børge Haahr Andersen:
Fra Slumstrup Mark til Paradis
148 sider • 199,95 kr.
Logos Media/Credo