“Et skrig til verden” – flotille fra Israel til Gaza for at få Gilad Shalit løsladt

En ny flotille forbereder nu at sejle til Gaza-området – men helt anderledes end de tidligere.Organisatorerne af den nye flotille betegner den som “Et skrig til verden”, og dens fokus er at udvirke løsladelse af den kidnappede israelske soldat, Gilad Shalit, der har været holdt fangen af Hamas i Gaza i nu fire år.

Mange større og mindre israelske lystbåde med hundreder af sejlere og over tusind andre sympatisører ombord ventes at ville sejle fra den israelske havn Ashkelon tirsdag den 7. september kl. 14 med berammet ankomst til Gaza kl. 17

Familien Shalit vil deltage i sejladsen, der vil kulminere, når den verdenskendte indiske dirigent, Zubi Mehta, vil gve en koncert med israelske musikere ombord på et af skibene udfor Gaza.

– Jeg vil give en koncert med et budskab om fred mellem nationerne, siger Mehta, der er chefdirigent for Det israelske Filharmoniorkester og symfoniorkestre i USA.

De ombordværende vil medbringe breve til Gilad Shalit og indbyggere i Gaza, skrevet af israelske børn.

Mindst 1000 mennesker deltog iaftes i en protestaktion for Shalit foran det telt, der er blevet opført ud for den israelske statsministers residens i Jerusalem.

Det var igår hans 24 års fødselsdag, hans femte i fangenskab, siden hans kidnapning i juni 2006.

En mors ord


Artiklen fortsætter efter annoncen:I en tale til den store menneskemængde sagde hans mor, Aviva Shalit: – Gilad, min elskede søn, idag er det din fødselsdag. Endnu engang har jeg ikke kunnet give dig en fødselsdagsgave. Jeg savner dig mere end nogensinde. Jeg vil fremsætte et ønske i dit navn – at dit lys ikke må slukkes, og at du vil forblive sund på legeme og sjæl. Jeg er ked af, at jeg endnu ikke har fået dig fri.