Guds ”endetids-ur” er tæt på midnat

Bogen ”Guds tsunami” af den japansk-israelske forfatter Peter Tsukahira giver en god bibelsk forståelse af vore dages genoprettelse af Israel.”Det er blevet sagt, at Israel er Guds ’endetids-ur’, og at viserne nærmer sig 24, hvilket indikerer Herrens genkomst”, skriver Peter Tsukahira i en ny bog om endetidsprofetierne.Og han fortsætter: ”Ved at se på og forstå Guds handlinger mod Israel tror mange, at de kan lodde tidstabellen for Messias’ genkomst. Jeg er enig i, at Israel spiller en nøglerolle i udviklingen af en eskatologi, der er synkron med verdenshistorien. Men på endetids-uret er der to visere. Israel er den lille viser, der viser timerne … men den store viser er nationerne (folkeslagene)”, og så fortsætter han med at skrive, at alle folkeslagene skal have modtaget vidnesbyrdet om evangeliet inden Jesu genkomst.
Peter Tsukahira er japaner, vokset op i USA og Japan. Han er gift med en jøde, og efter de blev kristne, slog de sig ned ved Karmel i Haifa i Israel, og han er nu israelsk statsborger. Her er han leder af et kristent fællesskab omfattende messianske jøder, arabere og hedninger fra forskellige nationer. Desuden leder han også et bibel- og tilbedelsescenter. Han har tilegnet bogen til Derek Prince, der har været et stort forbillede for ham.

Vækkelsen fra Østasien

Bogen er en bibelsk gennemgang af Israels plads i endetidsprofetierne, men det er også en bog om Guds tsunami – sådan betegner han den vækkelse, der er på vej fra det østlige Asien, bl.a. Kina og Korea, ad Silkevejen frem til Jerusalem. Evangeliet gik i sin tid ud fra Jerusalem mod vest, først til Lilleasien, siden til Europa og USA. Fra USA er det fortsat mod vest og kommet til Korea og Kina, hvor vækkelsen er stor. I Kina har de kristne en vision om at bringe det tilbage til Jerusalem. Sideløbende med denne vækkelse oplever vi, at flere og flere jøder tager imod Jesus som deres Messias, og vi kender dem som messianske jøder.

Opgør med erstatningsteologien

Bogen lægger vægt på, at kristne må tage et opgør med erstatningsteologien, som vil indsætte den kristne kirke som Guds udvalgte folk i stedet for jøderne til trods for, at skriften siger, at sit kald og sine løfter fortryder Gud ikke, heller ikke kaldet og løfterne til jøderne som Guds udvalgte folk. Bogen lægger også vægt på, at kristne må bede for Israel, det jødiske folk og for en verdensomspændende vækkelse.
Jeg er meget enig i Peter Tsukahiras syn på Israel, på de messianske jøder og glæder mig meget over hans spændende gennemgang af en vækkelse fra Østasien frem mod Jerusalem, men spørger samtidig mig selv om, hvad der blev af tusindårsriget i Tsukahiras syn på endetidsprofetierne.

Opfylder et behov blandt kristne

Bogen opfylder for mig et behov blandt kristne i dag. Den giver god bibelsk forståelse af vore dages genoprettelse af Israel – først politisk og dernæst åndeligt. Jeg kan varmt anbefale denne bog.

Peter Tsukahira:
Guds tsunami
– en forståelse af Israel
og endetidsprofetierne
170 sider • 175 kr.
Lychnos Publishing