Henrik hjælper mennesker fri af dæmoner

Frikirkepræsten Henrik Csizmadia er forfatter til
bogen ”Befri Fanger”, som nu er udkommet
i 2. oplag. Bogen ”Befri Fanger”, som nu er udkommet i 2. reviderede og udvidede udgave, er en manual i udfrielse for – dæmoner…”Denne bog vil hjælpe og udruste kristne til at gøre noget ved det dæmoniske i deres eget og i andres liv”, skriver forfatteren og forkynderen Graham Powell, Canada, i forordet til Henrik Csizmadias bog.
Bogen udkom første gang i 2005. Fem år efter, i 2010, er bogen nu udkommet igen i 2. oplag, revideret og udvidet.
Udfordringens medarbejder læste den nye udgave og opsøgte bogens forfatter, Henrik Csizmadia, i den kirke, hvor han er tilknyttet, Bibel og Missionscentret i Thisted.
Vi mødtes inde bag kirkens flotte mødesal, i et stort lyst rum, hvor mange bliver sat fri fra dæmoner. Her satte vi Henrik i krydsild.

Hvorfor skrev du bogen?
– Fordi jeg følte, at Gud lagde det på mit hjerte at skrive den, og fordi jeg så det enorme behov for undervisning og træning, der var på dette felt.
Efter at bogen var udkommet i 2005, fik vi mange henvendelser fra folk, der var i nød, og som ønskede at blive sat fri.
I de kirker, de kom fra, fandtes der ikke nogen befrielsestjeneste, derfor var de nødt til at rejse op til vores kirke.
Antallet afslørede, hvor stort behovet er for en befrielsestjeneste her i landet.

Din bog henvender sig til kirkerne rundt omkring i landet. Hvad skal de bruge bogen til?
– Jeg synes, Martin Bergsøe, som har skrevet forord til bogen, siger det så godt: “Bogen er faktisk en manual for det udfrielsesteam, enhver menighed bør have”.
Den er simpelthen et hjælperedskab til kirkerne, så de kan komme i gang med befrielsestjenesten – en “kickstarter”! forklarer Henrik Csizmadia.
– Jeg ønsker at bogen skal sprede viden om denne del af evangeliet, så det kan blive “normalt” rundt omkring i landets kirker og i den enkelte kristnes liv at blive sat fri og sætte sig selv fri.

Udfrier du i dag dæmoner af mennesker?
– Ja, i stor stil – og har gjort det i mange år – det vælter fortsat ind med mennesker fra hele landet med behov for befrielse.

Har du selv været plaget af dæmoner?
– Ja, også i den grad. I flere år havde jeg nogle ”mærkelige” problemer i mit liv, som jeg ikke rigtig forstod. Jeg var forkynder, tjente Gud og ønskede at gøre hans vilje. Jeg havde et disciplineret bønneliv. Jeg læste Guds Ord, omvendte mig og bekendte synd.
Jeg forstod min identitet i Kristus, og at Kristus i mig skulle forvandle mig. Men problemerne fortsatte. Ja, de blev faktisk større og større, jo mere jeg tjente Gud og ønskede at gøre hans vilje. Jeg bad og råbte til Gud om forandring og hjælp!
Men absolut intet forandrede sig. Tværtimod blev det værre og værre, indrømmer Henrik.
– Da jeg stod over for en ny tjeneste med større ansvar, forøgede presset sig til det uudholdelige. Jeg prøvede ved viljestyrke og disciplin og tro at leve ”over” presset og ikke lade det begrænse mig. Men lige lidt hjalp det. Jeg lå grædende på mine knæ og bad Gud om hjælp. Kort efter åbnede Gud mine øjne for, at de mærkelige problemer skyldtes dæmonisk aktivitet. Jeg begyndte så at sætte mig selv fri i Jesu Kristi navn fra de dæmoniske magter, som plagede mig. Omgående oplevede jeg en positiv forandring.
– Men senere blev jeg kastet ud i en voldsom kamp med andre dæmoniske magter i mit liv, og jeg blev klar over, at jeg var meget mere bundet, end jeg anede. Det er først, når man rejser sig for at blive fri fra fjendens greb, at man opdager, hvor ufri man er! Dermed blev jeg kastet ud i en længere proces af befrielse, hvor Jesus Kristus satte mig mere og mere fri.

Hvad har du oplevet i dit liv, eller gjort, så dæmonerne har fået en indgang i dig?
– Jeg tror, at noget er “arvet” fra min slægt, blandt andet frygt, men meget har fået indgang gennem min syndige livsstil med druk, seksuel synd og interesse for okkultisme, før jeg blev kristen. Desuden tror jeg også, at oplevelser med mobning og forkastelse i barndom/teenageår har åbnet døren for noget dæmonisk.

Hvorfor er befrielse så vigtig for dig?
– Befrielse har altid været vigtigt, men jeg tror, at det er endnu vigtigere nu. Jeg tror, at Gud i stor stil genrejser Kristi befrielsestjeneste, og at han ikke længere accepterer, at kirken ignorerer dette område. I denne tid, endetiden, er det ikke længere en “luksus”, vi kan tillade os.

Hvorfor ikke?
– For det første: De mennesker, der bliver frelst i disse år, er mere dæmoniserede end nogensinde før, og derfor er det vigtigt, at vi er gode til at give disse mennesker ordentlig hjælp, hvilket i den her sammenhæng vil sige, at vi giver dem en solid kundskab om, hvordan de kan sætte sig selv og andre fri – og ikke bare sender dem hjem med ordene: “Læs noget mere i din bibel, bed noget mere, husk at komme i kirken og vær nu en go’ dreng!”
For det andet: Den åndelige kamp vil intensiveres, så hvis Guds folk ikke sættes fri, vil mange gå under eller bare lige overleve, men i hvert fald ikke blive den endetids-kirke, der er lys og salt og er fyldt med Guds herlighed, og som påvirker verden med Guds rige. Gud vil rense sin kirke for fremmede magter, han vil fjerne fjendens 5. kolonne i sin menighed, så kirken bliver triumferende, ren og herlig i denne tid. For det er der hårdt brug for.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Mange kristne i menighederne i dag er fyldt med dæmoniske manifestationer. Men ingen opdager det, skriver du i din bog. Hvorfor opdager man det ikke?
– Fordi Satan og hans dæmoner helst vil arbejde under dække – i det skjulte. De lidelser, som dæmonerne i dag påfører de kristne, er der ingen, der opdager, fordi de går under betegnelser som ”den syndige natur”, ”psykiske problemer”, ”mentale forstyrrelser”, skizofreni, traumer, depressioner og frygt. Når man går op imod disse problemer og tager autoritet over dem i Jesu navn, viser det sig som regel, at problemerne er dæmoniske.

Betyder det så, at vi skal give Djævelen skylden for alt og se dæmoner bag alle ting?
– Nej, selvfølgelig ikke! Men i mange år, i store dele af kirken, har man ikke givet Djævelen eller dæmoner skylden for noget som helst!

Hvorfor han du revideret bogen?
– Ganske enkelt fordi jeg siden 1. oplag har lært mere og fået øjnene op for mere, og det har jeg så tilføjet.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hvad er målet?
– Målet med befrielsen er ikke et ”selvbehageligt liv”, hvor man lever for sig selv.
Hovedformålet er, at Jesus Kristus kan vinde mere skikkelse i os og blive mere forherliget gennem os, og at vi kan leve et helligt og rent liv, der ærer Gud, og at vi mere effektivt kan tjene ham og udbrede hans Rige!