Taizé fejrer 70 års jubilæum

I morgen er det 70 år siden, at det økumeniske kristne fællesskab Taizé blev grundlagt.Det blev fejret allerede den 14. august i Taizé. Samtidig var det også fem år siden, at dets grundlægger, broder Roger (billedet), blev myrdet den 16. august 2005.
Taizé har siden dets oprettelse samlet særligt unge kristne på tværs af kirkeskel til enkle, meditative sange og bøn. Dets betydning vækker også begejstring hos mange kristne ledere.
– Vi fejrer især den indflydelse, Taizé-fællesskabet har på hundrede tusinde af unge mennesker rundt i verden. Taizé kender den sandhed, der er tæt på hjertet af vor Herre Jesus Kristus – at unge mennesker er vigtige, siger generalsekretæren for Verdensforbundet af Reformerte Kirker, Setri Nyomi.
– Selvom han har fået evig hvile, taler vor kære broder Roger stadig til os. Må hans vidne om økumenisk hellighed inspirere os i vores vandring mod enhed, og må vores fællesskab fortsætte med at leve og udstråle hans karisma, især mod de yngre generationer, lydet det fra Pave Benedict XVI.
Hvert år deltager 100.000 mennesker i bøn, bibellæsning og fællesskab i Taizé, som ligger godt 80 km nord for Lyon, Frankrig.
John