Voldsramt indisk provins igen åben for evangeliet

Den indiske delstat Orissa, hvor de kristne for to år siden oplevede store forfølgelser, er igen åben for det kristne budskab. Mange blev helbredt på kristen kampagne.”De blinde ser, lamme går og døve hører på Jesusfestivallen” skrev den førende avis i den indiske delstat Orissa.

Hinduer i den indiske delstat Orissa, der for to år siden oplevede stor forfølgelse af kristne, hungrer tilsyneladende efter evangeliet.

Navnet ”Orissa” lyder måske genkendeligt i manges ører. Det var nemlig her, der for to år siden udbrød store forfølgelser af kristne. Mere end 12 mennesker døde under den religiøse vold af ekstremistiske hinduer, og omkring 1.000 huse blev nedbrændt.
Men nu er delstaten igen åben for evangeliet. Den svensk-fødte evangelist Peter Ljunggren holdt i april en kæmpe kristen kampagne i delstaten, hvor mange valgte at tro på Jesus. Rigtig mange blev også helbredt.
– Sygdom kan virkelig få mennesker til at forlade håbet, men her oplevede mennesker ”uden håb” ikke bare fysisk helbredelse, men det endnu vigtigere: nyt liv i Jesus Kristus, skriver Peter Ljunggren i magasinet Missions Visionen.

400 km for et mirakel

En 24-årig datter af en hengiven hinduistisk mand var en af dem, der blev helbredt under kampagnen. Datteren havde været døv siden fødslen.
Faderen begyndte at græde af glæde, da han fortalte om, hvad Jesus havde gjort. Religiøse ledere havde tidligere fortalt ham, at datteren var døv pga. synder, hun havde begået i sit tidligere liv. Men det nægtede faderen at acceptere.
Han havde hørt om Jesusfestivalen gennem nogle avisannoncer og rejste sammen med datteren 400 km for at deltage i kampagnen. Hele familien tror nu på Jesus.

Positiv medieomtale

På en pressekonference forud for kampagnen viste omkring tredive journalister stor interesse og stillede spørgsmål om evangeliet og om den kristne organisations (ETAL) praksis med venskab og respekt for alle mennesker, uanset religion.
Presseomtalen af konferencen var også stor.
”Ljunggren spreder Guds kærligheds-magi” lød hovedoverskrifterne i den førende avis i Orissas hovedstad, Bhubaneshwar.
Det er særligt bemærkelsesværdigt, da Bhubaneshwar med over 600 flotte og kunstigt udsmykkede hindutempler og en befolkning, hvor over 95 pct. er hinduer, er kendt som ”tempelstaden”.
I artiklen stod der videre, at ”de blinde ser, lamme går og døve hører på Jesusfestivalen”. Avisen berettede om budskabet på kampagnen: at det kun handlede om Jesus, og ikke religion. At Peter ikke var nogen guru, men at Jesus var Herre.
– Peter Ljunggren prædikede om at tro på Jesus, ikke sætte sin lid til sig selv eller nogen religion, skrev avisen.

Stor religiøs vold

Men så stor åbenhed var der ikke tidligere i Indien. Efter 18 års arbejde i landet blev Peter Ljunggren i 1998 anklaget for ”massekonvertering” og bandlyst fra landet. Det skyldtes, at et nyt politisk parti, som ville gøre Indien til en hinduistisk stat, var under fremgang.
Men særligt Orissa-provinsen i Indien har de sidste 15 år været kendt for vold mellem hinduer og andre religioner.
Særligt kendt er også det brutale mord på den australske missionær Graham Staines og hans to sønner i 1999. De blev alle tre brændt levende af en hob, mens de sov i en stationcar.
Og som tidligere beskrevet var der for to år siden, i august 2008, stor forfølgelse af kristne i delstaten. Bare på en enkelt nat blev 35 kristne institutioner angrebet af hindu-radikale.

Håbløst 42 timer før

Det betød også, at Peter Ljunggren og hans team havde svært ved at få tilladelse til kampagnen og havde utallige forhandlinger med forskellige indiske myndigheder. Selv 42 timer inden det første møde så situationen stadig håbløs ud.
Men det endte med en sejr og åbne døre, så mødet alligevel blev holdt.
Resultatet? Flere tusinde hørte om Jesus, medierne skrev positivt om Jesus, mange blev helbredt, og flere valgte at tro på Jesus.