Debat

Kirken og antabus

Som mangeårig bruger af både kirken og antabus må jeg se i øjnene, at for mig lader de sig ikke forene. I mine unge dage, da jeg selv sørgede for min antabus, var det ikke noget problem. Så kom årene hvor antabussen blev bestyret fra Distriktspsykiatrisk Center, og det var to antabus to gange om ugen. Når jeg gik til alters begyndte jeg at lægge en hånd over bægeret, men jeg følte, at hele menigheden holdt øje med mig. Efterhånden blev konflikten så stor, at jeg begyndte at hade alteret og holdt op med at gå i kirke.
Tilbage står, at jeg ikke ved, hvorfor der er alkohol i altervinen. Det er måske en prøve??
(Forkortet af red.)
Elisabeth Bech
2100 København

Ingen dækning

Biskop Karsten Nissen, Viborg, støtter nu kirkelig velsignelse af registrerede partnerskaber.
Situationen kan sammenlignes med en lille frue, som glædestrålende kom ind i banken. Hun præsenterede kassereren for en check på femtusinde kroner med ordene: ”Ja, min mand har rigtig nok haft spendererbukserne på.” Kassereren kiggede på sin skærm og sagde: ”Lille frue, jeg tror desværre, din mand har haft overtræksbukserne på. Der er nemlig ingen dækning.”
Hvad nytter en gejstlig velsignelse, når der ikke er dækning for den i Bibelen?
Knud Held-Hansen
Beatesmindevej 76, 1.tv.
9210 Aalborg SØ

Debatindlæg er udtryk for læserens egen holdning. – Red. forbeholder sig ret til at forkorte og udelade indlæg.