Der er kun én kur

Vi lever i en forvirret verden. Konkurrerende og ofte modsigende intellektuelle og religiøse stemmer råber på vores opmærksomhed og tilhørsforhold. Midt i så mange krydsende strømninger, hvordan kan vi da vurdere, om noget er sandt? Er det ikke hovmod eller snæversyn at påstå, at der kun er en vej til frelse, eller at den vej, vi følger, er den rigtige vej?Billy Graham
Præst, evangelist
og forfatter

Det tror jeg ikke. Beskylder vi egentlig en pilot for at være snæversynet, når han følger sine instrumenter, når han skal lande i regnvejr eller i en tågedækket lufthavn? Nej, vi ønsker, at han skal have et snævert fokus! Og betragter vi det som hovmodigt eller snæversynet, når en doktor fortæller os, hvilken medicin, der kan helbrede os for en bestemt sygdom? Den menneskelige race er inficeret af en åndelig sygdom – syndens sygdom – og Gud har givet os kuren. Vover vi at gøre noget mindre end indtrængende at opfordre folk til at anvende den kur i deres liv?
Lige siden jeg overgav mit liv til Jesus Kristus for godt tres år siden, har mine veje krydset mennesker med stort set hver eneste tænkelig form for religiøs og filosofisk anskuelse. Ofte bliver jeg bevæget af intensiteten i deres åndelige søgen og af, hvor dybt deres overbevisning går. Samtidig er jeg, som årene er gået, selv blevet endnu mere overbevist om sandheden og det enestående i evangeliet om Kristus.
Er det blot stædighed fra min side eller selvbedrag? Nej, det kommer først og fremmest af en dybere og voksende forståelse af, hvem Jesus Kristus var – og er. Bibelen siger, at Jesus Kristus var Gud i kødet, at Gud for to tusinde år siden med fuldt overlæg kom ned og antog menneskelig form igennem personen Jesus Kristus. Jesus var ikke bare endnu en stor religiøs lærer, og han var heller ikke bare endnu en i en lang linie af personer, der søgte åndelig sandhed. I stedet var han selv sandheden. Han var den inkarnerede Gud. Han alene kunne sige: ‘Jeg er vejen og sandheden og livet” (Joh. 14,6).
Beviset på den påstand er, at Kristus brød dødens bånd ved sin opstandelse fra de døde, en begivenhed der blev bevidnet af flere hundrede mennesker. Det adskiller ham fra alle andre personer, der nogen sinde har levet.

Når jeg forsøger at vise folk hen til Kristus, er det, fordi jeg er overbevist om, at han alene er Guds svar på livets dybeste problemer. Jeg har set ham forandre tilværelsen for utallige, der har vendt sig til ham i sand tro og anger.

Fra bogen ”Her er mit liv”
– en selvbiografi af Billy Graham.