Ny børneklinik med Skandinavisk støtte

Skandinavisk Børnemission var på pletten kun 48 timer efter, at jordskælvet lagde Haitis hovedstad, Port au Prince, i ruiner. Tre lægeteams arbejder nu døgnet rundt for at yde en akut medicinsk indsats.

Børnemissionen er involveret i oprettelsen af børneklinikker både i St. Marc og i hovedstaden, Port-au-Prince.

Nu er Børnemissionen også involveret i oprettelsen af en helt ny klinik i byen St. Marc, kun 60 km fra hovedstaden. Byen blev ikke ramt af jordskælvet i samme grad, men har til gengæld modtaget over 30.000 flygtninge.
Skandinavisk Børnemission støtter den frivillige organisation Ungdom med Opgave, som står for klinikkens oprettelse. Prisen bliver ca. 400.000 kr. for oprettelse og startomkostninger.

Penge fra svensk tv

Pengene stammer fra en indsamling til jordskælvsofrene på det svenske TV4, hvor Skandinavisk Børnemission deltog sammen med 14 andre hjælpeorganisationer. Børnemissionen fik netop tildelt 400.000 kr. fra indsamlingen.
Den nye klinik kommer til at aflaste sygehuset i St. Marc, hvor der kun er en læge for hver 260.000 indbyggere.
Missionschef Bo Wallenberg er netop kommet hjem fra et besøg på Haiti, hvor de mødte Terry Snow fra Ungdom med Opgave.

Håbets hospital

I Port au Prince arbejder Børnemissionen sammen med en anden hjælpeorganisation, Humedica.
Her har de oprettet klinikken ”Håbets hospital”, der tager sig af akut medicinsk pleje, amputationer, benbrud og indvendige skader. Der er lige nu 40 patienter indlagt.
Det er nu et halvt år siden, at Haiti blev ramt af et jordskælv, der målte hele 7.0 på Richter-skalaen. Over en kvart million mennesker mistede livet, da øgruppens hovedstad, Port au Prince, blev lagt i ruiner.

Murbrokker i massevis

– Det siges, at det vil tage 1.000 lastbiler tre år at fjerne murbrokkerne – hvis de altså arbejder i døgndrift, siger Bo Wallenberg.
Skandinavisk Børnemission blev startet af den svenske komiker Sigvard Wallenberg tilbage i 1983. Organisationen har også en afdeling i Danmark ud fra genbrugscentret Det Åbne Hjerte på Nørrebro.
I dag arbejder organisationen i Filippinerne, Ukraine, Moldavien, Zambia – og nu også Haiti.