Reddede dreng og blev æresborger

Den 46-årige Sandra Samuels heltemod har nu fået en flot belønning af den israelske stat. Takket være hende kunne den dengang toårige Moshe Holtzbergs liv reddes ved terrorangrebet på Mumbai (Bombay) i 2008. Og nu er den indiske kvinde blevet israelsk æresborger.
Ved attentatet blev seks personer skudt i det jødiske center Chabad House, hvor Sandra Samuels arbejdede – heriblandt Moshes mor og far. Sandra Samuels fandt drengen, stående ved siden af sine døde forældre og bragte ham ud i sikkerhed.
Sammen med Moshe tog hun senere til Israel, hvor han har familie, og hun har siden da passet ham.
Det var for nylig, at hun blev belønnet med æresborgerskabet, som betyder permanent tilladelse til at leve i Israel. Den israelske indenrigsminister, Eli Yishai, overrakte også et diplom for mod til den indiske enke.
Den ny israelske æresborger er nu i gang med at lære hebræisk – og hendes lærer er ingen mindre end den lille Moshe.
”Hvis ikke min udtale er korrekt, bliver han ved med at gentage, indtil jeg kan det”, sagde Sandra Samuels i et tv-interview med den israelske Channel 2.
Ved angrebet i Mumbai, der begyndte den 27. november 2008, døde 174 mennesker, heriblandt ni terrorister. Målene var blandt andet den centrale togstation Chattrapati Shivaji samt luksushotellerne Taj Mahal Palace og Oberoi-Trident.