Rocket lovsang

Albummet Defender er den amerikanske lovsangsleder Chris McClarneys første fulde udgivelse. Detaljerne bag udgivelsen er i sig selv interessante nok til at fange ens opmærksomhed. Chris McClarney voksede op som søn af en baptistpræst og flyttede mange gange som barn. Han så, hvordan hans far brændte ud i tjenesten, men Chris’s tro på Guds godhed blev ikke anfægtet. I dag kredser hans tekster om temaerne ”Guds kærlighed svigter aldrig” og ”alt samvirker til bedste for dem, som elsker Herren”.
Chris havde været lovsangsleder i mange år, da han følte Guds kald til at udgive sine sange. Penge havde han ikke, så han sagde til Gud, at han måtte sørge for pengene. Et par dage senere modtog han en e-mail fra en fyr, som skrev: ”Det er meningen, jeg skal give dig nogle penge. Hvad skal du bruge dem til?” – Projektet var skudt i gang.
Den første sang, ”Your Love Never Fails,” blev lagt ud på MySpace, hvor bevægelsen Jesus Culture fra Californien hørte den og valgte den som en af deres temasange. Med Jesus Culture blev sangen hurtigt kendt og kom på top 100-listen på itunes. Spændende start for et nyt navn og album!
Musikken beskrives bedst som let rocket lovsang. Chris McClarneys stemme er inderlig, autentisk og lidt ”rå” i det. De fleste sange er forholdsvis blød rock, men der er også enkelte numre med mere gang i, som fx ”Your love is everything”. Teksterne er tydelige og nemme at identificere sig med. Sang nummer et med ’blåstemplingen’ fra Jesus Culture er selvsagt et hit. Men der er mange gode numre på dette album, så det er nærmest umuligt at fremhæve nogle enkelte.
Er man til lovsangsbaseret blød rock med bibelske tekster, vil Chris McClarney uden tvivl blive et opmuntrende og glædeligt bekendtskab!
Lisbeth