Tid til stilhed

Hvor er det godt, at der er kommet fokus på stilhed til at søge Gud i vores forbrugersamfund. For det er svært at finde stilheden i hverdagen.I dag findes der mange gode tilbud på retræte-weekender, rejser og pilgrimsvandringer.
Problemet er bare, at det ikke er nok med en retræteweekend om året til at søge Gud.
Sagen er, at vi i Danmark i dag lever i et afkristnet land. Det er muligt, at vi stadig i offentlige statistikker fremstilles som et kristent land, baseret på det faktum at vores statskirke er luthersk. Men flertallet er kun humanister. Gud er ikke i centrum. Det er JEG.
Hvis ikke vi vælger at bruge tid med bibelsk forkyndelse, fordybelse og fællesskab med andre kristne, så bliver vi påvirket af den verdslige tankegang.
Det ved vi måske godt – alligevel er det så svært at prioritere tiden med Gud – hvorfor?
Vi kan komme rigtig langt med selvdisciplin. Og selvdisciplin skal der til, men hvis det er det eneste brændstof, kører vi trætte før eller senere. Selv den mest udholdende, ihærdige og succesfulde vil kun kunne nå til et vist punkt i sin selvdisciplin.
Hvis vi vil helt ind i et levende intimt fællesskab med Gud, skal der også noget andet til. Vi må blive forelskede i Jesus! Engang til et møde talte en ung kvinde ud fra sit eget liv. Hendes budskab var såre enkelt: ”Jesus elsker mig” udbrød hun igen og igen. Det havde en enorm effekt. Hjertet greb sandheden, og hjerne-viden blev til hjerte-viden.
Lad denne sandhed synke ned i din bevidsthed: HAN, som er universets Skaber elsker Mig, jeg skal aldrig dø, men leve i evighed sammen med HAM.
Når vi grunder eller mediterer på evangeliets enkle og fantastiske budskab, så kan forelskelsen i Jesus blive brændstoffet, vi kører på.
Et retræte-ophold på et af de mange smukke steder i Danmark er måske et godt sted at begynde at meditere mere over dette. Men vi må også have Gud med i hverdagen.