Tommy vil sprede bibler

Tommy Petersen er Gideonitternes nye dynamiske landsformand. Vil sprede bibler trods stigende religionsforskrækkelse i samfundet. Inviterer til landsmøde i weekenden.Den verdensomspændende bibelsprederorganisation Gideonitterne har fået ny dansk landsformand – og en særdeles visionær en af slagsen.

Tommy Petersen vil sprede flere bibler på skoler og hoteller.

Tommy Petersen vil få den stagnerende organisation til at vokse med flere medlemmer og grupper. Og sprede gratis bibler i skoler og på hoteller – selv om han mærker stigende modstand.

Sværere at uddele bibler

– Det er begyndt at blive lidt sværere at få gratis bibler ind på hotelværelserne. Vi kan mærke en vis religionsforskrækkelse. Hotellerne siger, de vil være åbne for alle gæster, og hvis der ligger bibler på natbordet, så kan muslimer måske tage anstød, siger Tommy Petersen.
Gideonitterne er en frivillig organisation, der årligt uddeler 35.000 bibler ud i Danmark. De køber dem af Det Danske Bibelselskab – en tresproget udgave til hoteller og en dansk til skolerne.
De seneste 5-10 år er det også blevet sværere at dele bibler ud på skolerne.
– Selv om vi siger, at vi blot præsenterer biblerne, så eleverne selv kan bestemme, om de vil have dem, siger skolelederne typisk, at det kun er lærerne der må stå for kristendomsundervisningen.
Gideonitterne i Danmark har 22 grupper fordelt i tre distrikter. I grupperne beder man for bibeluddelingen.

Bøn baner vej

– Vi har også oplevet en åbning på skoler, efter at vi har bedt for sagen i Gideonitgruppen. Måske er der kommet nye i bestyrelsen på skolen eller sket en holdningsændring, fortæller Tommy Petersen.
Hans vision er nu at få organisationen til at vokse.
– Vi har dog holdt status quo de seneste fem år. Min vision er at få flere medlemmer og komme op på 30 grupper i løbet af ganske få år, siger han.
En af måderne er at komme ud i kirker og fortælle om arbejdet.
Gideonitterne blev stiftet tilbage i 1899 og er nu spredt til 190 lande. Foreningen har 280.000 medlemmer på verdensplan og uddeler hver uge 1,4 mio. bibler på 82 forskellige sprog.
Gideonitterne i Danmark inviterer til landskonference i Hillerød den 17.-18. september.