Fransk ateistisk filosof: Katolikker behandles dårligt

Katolikker rammes af flere angreb end muslimer, og pave Benedikt bliver uretfærdigt attakeret. Manden bag ordene er den franske filosof og forfatter Bernhard-Henry Lévy, der selv er erklæret ateist, i et interview i det spanske nyhedsmedie ABC. Den 62-årige meningsdanner og samfundsdebattør mener, at der findes fordomme og navnlig en stor grad af anti-klerikalisme, der indtager store dimensioner i Europa. Ifølge www.katolsk.dk fortæller Levy, at der i hans hjemland er megen debat om vanhelligelse af jødiske og muslimske gravpladser, men at de færreste ved, at katolske gravpladser fortsat bliver skændet. Han peger også på den – efter hans mening – usunde franske anti-klerikalisme, som i særlig høj grad går ud over den katolske tro. Videre understreger han, at imens muslimerne forsvares af den intellektuelle verden, er der kun få, der er villige til at gøre det samme for katolikkerne. Og Levy tager bestemt afstand fra angrebene på paven, hvis stemme han mener, er vigtig.