Hizbollah menes at forberede ny krigsrunde mod Israel

Den militante muslimske Hizbollah-bevægelse i Libanon menes at forberede en ny krigsrunde mod Israel.Ifølge dens leder, Hassan Nasrallah, har orgaisationen øget sit lager til 40.000 missiler, sammenlignet med 13.000 under krigen mod Israel i 2006, da Hizbollah afskød 4000 raketter mod Israel.

Ifølge nye satellit-fotografier har den syriske hær en Scud-missilbase i Adra nær Damascus, hvor det menes, at Hizbollah -aktivister uddannes i brug af dette våben.

Basen er i en dyb dal omkranset af 400 meter høje bjerge. Tunneller fører fra basen ind i bjergene, hvor missilerne skal være oplagret.

Den israelske avis, “Ha’aretz”, skriver, at ifølge Kuwait-bladet “Al Rai” opruster den syriske præsident, Bashar Assad, Hizbollah med Scud-missiler. Bladet omtaler ikke hvilken type Scud-missiler, det drejer sig om, men anfører, at Scud C har en rækkeviddde af 600 km.

Stadig ifølge “Ha’aretz” har Damascus givet Hizbollah meget nøjagtige og dødelige M-600 raketter med en rækkevidde af 300 km.

Den engelske avis, “Sunday Times”, skriver, at våben er blevet leveret fra Adra-basen til Hizbollah, og at Iran sender missiler og andre våben til denne base via Damascus. Det hedder videre, at Hizbollah har fået en del af basen til belægningsstuer, pakhuse og en flåde af lastbiler til at transportere våben til Libanon, 40 km derfra.

“Toppen af isbjerget”

For kort tiden udtalte lederen af Israels militære efterretning, brigadegeneral Yossi Baidatz, i knessets udenrigs- og forsvarskomite:


Artiklen fortsætter efter annoncen:– De langtrækkende missiler, som Syrien fornylig har givet Hizbollah, er blot toppen af isbjerget – Hizbollah har allerede tusinder af raketter af alle slags og rækkevidder.

Civile bevæbner sig

Libanon idag har en skræmt befolkning, som frygter muligheden af, at deres land måske står over for en ny borgerkrig. De to modstandere er Hizbollah og dettes allierede på den ene side og statsminister Sa’ad Hariri og hans støtter på den anden.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Mange af Beiruts indbyggere siges at være ved at bevæbne sig, idet de forventer en opflammen af voldshandlinger.

Gnisten der kan sætte denne krudttønde i ild, er resultatet af undersøgelsen af attentatet mod Libanons tidligere statsminister, Rafik Hariri, far til den nuværende regeringschef.

Et libanesisk-baseret website har bragt et interview med en våbenhandler i Beirut, og denne siger, at hans salg af lette håndvåben er steget, efter et sammenstød i Beirut-bykvarteret Burj Abu Haidar mellem en ekstremistisk pro-syrisk Sunni-gruppe og Hizbollah militsfolk, hvorunder fire personer blev dræbt..

Drabet af Rafik Hariri kaster en lang, ildevarsende skygge over den daglige tilværelse i Beirut og er blevet det dominerende samtaleemne.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Offentliggørelsen af den næste rapport om attentatet, udarbejdet af en særlig international anklager, er blevet udsat, formentlig i mindst to måneder.

Den iranske præsident, Mahmoud Ahmadinejads, besøg i Libanon har medvirket til en yderligere skærpelse af en allerede spændt atmosfære.