Israel uanfægtet af Ahmadinejads besøg ved landets nordgrænse

Irans præsident, Mahmoud Ahmadinejad, har på programmet for sit besøg i Libanon at han torsdag eftermiddag skal på tur i den sydlige del af landet, nær den israelske nordgrænse.Israel lader sig ikke anfægte af dette besøg – men følger det nøje.

Blandt stederne han skal besøge er grænselandsbyen Bint Jbeil, hvor der var heftige kampe mellem israelske soldater og Hizbollahs styrker under krigen i Libanon for fire år siden. Fra nabolandsbyer er folk strømmet til denne landsby, der ofte kaldes “modstandens hovedstad”, for at hylde Ahmadinejad.

Forud for Ahmadinejads besøg i Syd-Libanon deltog hans kone i forskellige konferencer i området (billedet). Hun var tilsløret efter islamisk skik, og det var også næsten alle kvinderne i hendes følge og i modtagelsesgruppen.

En liberal tilskuer sagde, at det var som at se “middelalderens mørketid vende tilbage”.

En beboer ved navn Ami Dahan i kibbutz Avivim ved Israels nordgrænse sagde: – Det er indbyggerne i Syd-Libanon, der bør være bekymret over besøget. De har i 40 år lidt under det syriske regime, og nu er de ved at blive ofre for et ekstremistisk iransk styres misligheder. Når vi ser over grænsen, opdager man ikke symboler på en uafhængig libansisk stat, men flag for Hizbollah og Iran og deres stramning af grebet over området.

Dahan sagde videre: – Der har været meddelelser om, at Ahmadinejad ville kaste sten mod Israel. For hver sten han kaster, vil vi bygge endnu et hus og plante endnu et træ.

På en pressekonferece i Beirut, som han gav sammen med sin vært, Libanons præsident, Michel Suleiman, sagde Ahmadinejad: – Vi støtter helt det libanesiske folks kamp mod den zionistiske fjende. USA’s kommentar til Ahmadinejads besøg i Syd-Libanon var i form af en udtalelses af udenrigsminister Hillat Clinton, der sagde: -Vi afviser alle bestræbelser på at destabilisere og opflamme spændingerne i Libanon. Vi håber, at besøgende ikke vil gøre eller sige noget, som kan medføre større spænding og ustabilitet i området.

Ifølge den israelske morgenavis, “Ha’aretz”, har Israel anmodet USA, Frankrig og FN om at viderebringe, at Israel opfatter Ahmadinejads besøg i Syd-Libanon som en provokation.


Artiklen fortsætter efter annoncen:“Et budskab af vold”

Fra israelsk side er der foreløbig fremsat følgende kommentarer til den iranske præsidents besøg i Libanon: – Han bringer et budskab af vold og ekstremisme, og han har gjort det endnu klarere, at Hizbollah efter ordre af Iran har opbygget en stat inden for en stat, siger udenrigsministeries talsmand, Yigal Palmor.

Statsminister Binyamin Netanyahus talsmand, Mark Regev, siger, at Irans dominering af Libanon gennem dets stedfortræder, Hizbollah, har forhindret, at Libanon er blevet en fredspartner og har omskabt Libanon til en iransk satellit og et arnested for terror og ustabilitet.


Artiklen fortsætter efter annoncen: