’Børnebongo’ i Aalborg

Babysalmesang bliver til børnebongo, og børnene tager deres forældre med i kirke.
Før tog forældrene de små babyer hen i kirken til babysalmesang. Nu tager børnene deres forældre med til ”børnebongo”.

Forældre ville fortsætte med babysalmesangen, selv om deres børn ikke længere var babyer. Det blev til ”børnebongo”. Foto: Aalborg Stiftsavis.

Børnebongo består af salmesang og leg for hhv. 1-3-årige og 3-6-årige og er udviklet af sognemedhjælper Doris Vest Steen. I Vodskov Kirke ved Aalborg mødes de 3-6-årige hver torsdag med deres forældre til et velforberedt program.

Bibelkuffert

Det hele begynder med en klokke, som kalder til samling, og som snart følges op af fællessalmer med gestik, skriver Aalborg Stiftsavis. På et tidspunkt kommer bibelkufferten frem, og der bliver denne eftermiddag fortalt en lille historie om Jakob, der faldt i søvn og drømte om en stige op til Gud, hvor engle gik op og ned.
Der er også en stige i kirken, og den kan poderne passende klatre op og ned ad og sætte stjerner på.
Ingen når at kede sig, for lige efter synges der om Guds lam, og det er tid til at gå på opdagelse i kirken og finde alle ”de vildfarne får”. Til sidst tændes lys i lysgloben, og alle beder Fadervor. Doris Vest Steen udvidede babysalmesang med børnebongo, fordi forældrene ønskede at fortsætte med babysalmesang – også efter de var begyndt at gå på arbejde, og de små ikke længere var babyer.
– For mig personligt har det været en stor fordel at kunne følge børnene og familierne i flere år i streg, fortæller Doris til Stiftsavisen.
– Børnene opnår en stor fortrolighed med kirken. Det gør mig rigtig glad, når jeg hører de største af børnene forklare, at de skal op i deres kirke, og når forældrene fortæller, at børnene også synger de salmer og sange, de har lært hos mig, derhjemme.
/sl