Humlebien, der ikke kunne flyve

Nu har Diakonhøjskolen i Århus eksisteret i 90 år – mod alle odds.
Det skulle ikke kunne lade sig gøre, men blev en kendsgerning alligevel. Diakonhøjskolen blev etableret i Århus i 1920 og kunne markere 90 års jubilæum i mandags den 15. november.
Forstander Jens Maibom Pedersen ynder at sammenligne skolen med en humlebi.
– Hvordan har skolen kunnet holde sig svævende siden 1920? Hvorfor kan skolen nu bygge en helt ny stor fløj? spørger han.
Det er et under. Og især den seneste accept i det almindelige uddannelsessystem glæder forstanderen. Bl.a. er et fireårigt skoleforløb i Kristendom, Kultur og Kommunikation – den såkaldte 3K-uddannelse – SU-godkendt som proffessionsbachelor.
– Uddannelserne er inde i en helt ny udvikling, hvor en egentlig godkendelse af den pædagogiske diakonuddannelse i det officielle uddannelsessystem er på skolens hoveddagsorden, siger Jens Maibom.

Kærlighedsarbejde

Hjertet i Diakonhøjskolens arbejde er ”kærlighedsarbejde”, som det hed ved skolens start i 1920.
– Det er stadigvæk formålet med diakonuddannelsen. Og det er vigtigere end nogensinde, siger forstanderen:
– Vi har meget fokus på trængte befolkningsgrupper, men vi ved jo, at mennesker i alle lag af samfundet kan komme i krise, og derfor er der brug for vores kompetencer mange steder, forklarer Jens Maibom Pedersen.
Jubilæet blev markeret med en temadag om ”diakoni og profession” med bl.a. de to biskopper Karsten Nissen og Kjeld Holm på foredragslisten.
Diakonhøjskolen har ca. 150 studerende og 30 medarbejdere. Den socialpædagogiske uddannelse blev SU-berettiget i 2004.