Muslimer udgør 1/3 af Jerusalems befolkning

Hvor stor en del muslimer udgør af Jerusalems befolkning er nu blevet offentlliggjort i en beretning fra Statistisk Departement, der oplyser, at 264.000 af byens indbyggere eller 34.2 procent er muslimer, og at dette er det største muslimske samfund i den jødiske stat.Den gennemsnitlige fødselsrate hos muslimer i Israel er det højeste i noget samfund i Israel og højere end hos muslimer i Syrien, Libanon og Egypten.

Fødselsraten hos muslimer er i løbet af de sidste 10 år gået ned fra 4.7 børn pr. kvinde til 3.7, mens den er 2.96 hos jøder.

Antallet af muslimer i Israel idag er 1.286.000, en stigning på 32.000 i løbet af et år.

Det næststørste muslimske samfund i Israel er i byen Rahat i Negev-ørkenen – 51.000 – efterfulgt af Nazaret med 49.600 og Umm el-Fahm med 46.000.

Ni procent af muslimerne definerer sig selv som “meget religøse”, 51 procent som “religiøse”, 29 procent som “ikke så religiøse” og 10 procent som “ikke-religiøse”.

Universitetsuddannelse

Hvad angår højere uddannelse udgør muslimer nu 6.5 procent af alle studerende på Israels universiteter, sammenlignet med 3.1 procent i 1989 – over en fordobling i løbet af 10 år. De muslimske studerende går mest ind for at studere medicinske fag, mindre for arkitektur og ingeniørstudiet.