Stor byggeaktivitet i afventen på USA’s skriftlige tilsagn

Mens såvel Israel som Den palæstinensiske Myndighed (PA) afventer USA’s skriftlige tilsagn om amerikanske incentiver for at forlænge bosættelses-byggestoppet med tre måneder, foreligger der nu tal, som viser stor byggeaktivitet i de syv uger, der er forløbet siden det tidligere byggestop på 10 måneder udløb den 26. september.Det er fredsorganisationen “Peace Now”, der har offentliggjort tallene for den fornyede byggeaktivitet.

I disse syv uger har bosættere bygget fundamenter til 1126 nye boliger og gjort forberedelser til opførelse af andre 523 boliger.

“Peace Now”s tal er til dels baseret på luftfotografering og er de mest omfattende data hidtil om bosættelsesbyggeri efter udløbet af byggestoppet.

Ifølge tal offentliggjort af Statistisk Departement blev bygning af 2107 boliger påbegyndt i 2008 og 1888 i 2009.

Hvis bosætterne ønsker at opretholde samme niveau af byggeaktivitet i 2010, skal der i de næste syv uger lægges mellem 762 og 981 fundamenter, oplyses det.

Hagit Ofran, der er leder af “Peace Now”s bosættelses overvågnings-team, udtaler, at byggestoppet er blevet forvandlet til en 10-måneders forsinkelse, og at det vil være irrelevant, hvis det ikke efterfølges af et nyt byggestop.

“Peace Now”-rapporten er blevet stærkt angrebet af bosætter-organisationens råd af jødiske samfund på Vestbred-området.

Formanden for rådet, Dani Dayan, siger, at “Peace Now” aldrig går glip af en lejlighed til at sabotere Israels diplomatiske interesser, og med denne “fordrejede rapport” prøver “Peace Now” at ophidse til en uoverensstemmelse mellem Israel og USA.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Det er et ubehageligt og gennemsigtigt forsøg fra “Peace Now”s side på at tvinge regeringen til antage en ekstremistisk venstrefløjs-politik, siger Dayan.

Ifølge kilder i det israelske politi og embedsmænd i civiladministrationen vil et eventuelt nyt byggestop blive langt vanskeligere at håndhæve end det tidligere, omfattende konfiskering af byggeudstyr og nedrivning af bygninger, hvis byggeriet fortsætter.