Evangelisk Alliance opfordrer alle kristne til bøn for Sudan

Bed for os den 5. december! Den appel kommer fra kirkelige ledere i Sudan. Den 9. januar er en kritisk dato for Sudan.Landets fremtid står på spil, når der den dag bliver afholdt en folkeafstemning i landets sydlige del. Spørgsmålet er, om Syd-Sudan, som er afrikansk og kristent, skal løsrive sig fra det arabiske, muslimske Nord-Sudan.
I 22 år har landet været svært plaget af borgerkrige, og folkeafstemningen er en del af den fredsaftale, der blev truffet i 2005. Men frygten for, at resultatet af folkeafstemningen skal udløse nye problemer, er stor, og Evangelisk Alliance har fra sudanske kirkeledere modtaget en bøn om støtte ved en global bønnedag.
Alliancen opfordrer nu verdens kristne til at bede om, at folkeafstemningen bliver fredelig og fair, at dens resultat bliver respekteret både af regeringen i nord og det internationale samfund, at religionsfriheden bliver sikret og at landets infrastruktur må genopbygges.