Nedgang i kirker i Europa er en udfordring for kristne

Europa er et af de største og mest strategiske missionsområder. Det mener Stefan Gustavsson, som blandt andet er leder af studiecenteret Credoakademien i Sverige og lærer ved Mediehøjskolen i den norske by Kristiansand.På årets Frontlinie, en norsk national missionskonference for unge, hvis tema var ”Vi må nå Europa”, holdt Stefan Gustavsson et seminar.
”Kirken er i eksplosionsagtig vækst i hele verden, men ikke i Europa. Vores kontinent bevæger sig i stik modsat retning og oplever en drastisk nedgang”, siger han ifølge KPK til Norsk Luthersk Misjonssamband. Han mener, at de kristne i Europa må gøre sig alvoren i situationen klar:
”Og det gælder jo ikke kun de unge, men alle kristne. De unge er den næste generations ledere, og det drejer sig om at gøre dem velforberedte til at være ledere for Europa. Vi er ikke her ved en tilfældighed, men Gud har lige nu sat os her, og han vil bruge os”, siger han.
Stefan Gustavsson har en udfordring til missionsfolket:
”Vores missionsorganisationer har været engageret i Afrika i hundrede år. Det er muligvis på tide, at fokus bliver sat på vores missionsudfordring på hjemmebane. I store dele af Afrika har vi en hurtigt voksende kirke. Nu må vi indse, at Europa er et af de største og mest strategiske missionsområder”, siger han.
KPK