Muslimske mirakler

En gribende beretning om en muslimsk piges møde med Jesus.Når sløret revner er en mirakuløs beretning om en velstående ortodoks muslimsk pige, der møder profeten Jesus, som viser sig at være langt mere, end hun havde forventet.
Gulshan er datter af en from og meget betydningsfuld muslim. Hun vokser op i Pakistan og har alt, hvad hjertet kan begære; hun bor i et stort hus med et dusin tjenestefolk og alt, hvad penge kan tilvejebringe af materielle goder. Frem for alt er hun elsket af hele familien, men især faderen, som bringer ethvert tænkeligt offer for hendes helbreds skyld, hun er nemlig også invalid – lam i hele venstre side.

Søger miraklet

Den 14-årige muslim begynder således en pilgrimsfærd, hvor hun søger lægedom blandt Vestens bedste læger, ved Ka’baen i Mekka, i profetens fodspor i Medina og Jerusalem. Intet bliver sparet, og dog forbliver hun lam. Tilbage fra den hellige rejse mister hun det eneste, hun har tilbage at leve for, hendes far dør, og hun ønsker intet andet end at følge ham i døden. Fromheden i den rituelle indstuderede religiøse bøn revner, og hun begynder for første gang at tale til Gud, ”som om jeg talte til en, der kendte til min situation og min nød” (s. 64), og han svarer med en hørlig klangfuld og dæmpet stemme:
”Hvem gav de blinde at se, hvem helbredte de syge, hvem gjorde de spedalske raske, og hvem oprejste de døde? Jeg er Jesus. Marias søn. Læs om mig i Koranen, i Sura Maryam” (s. 65-66).

Overrasket af Jesus

Sådan går det til, at en muslim, som er opdraget i den forestilling, at islam er alle andre religioner overlegen, og som derfor aldrig har læst et ord i Bibelen, endsige mødt et kristent menneske, begynder at henvende sig til denne profet, Jesus, som tilsyneladende er den eneste, som helbreder. Det bliver begyndelsen til et helt nyt liv i mere end en forstand. Som 19-årig får hun endnu en åbenbaring, hvori Jesus siger til hende, at hun skal ”stå op!”
”Og jeg, Gulshan Fatima, der havde været krøbling og ligget på min seng i nitten år, følte ny styrke flyde ind i mine visne lemmer. Jeg satte min fod på gulvet og rejste mig. Jeg løb et par skridt og faldt ned for fødderne af det syn, jeg s兔 (s. 83).

Modstand

Og her ville den skønlitterære historie nok være sluttet. Klimakset er nået, og en ”happy ending” venter som udtoning i horisonten. Men det er ikke fiktion, og et stærkt muslimsk samfund kan ikke acceptere et så spektakulært vidnesbyrd og slet ikke den radikale overgivelse til Jesus, som Gulshans historie også er et udtryk for. Når sløret revner er ikke Hollywood-idyl, det er en sandfærdig beretning om modstand og modgang, om op- og nedture, men mest af alt et vidnesbyrd om den Jesus, der trænger ind i det dybeste mørke, fordi han er vejen, sandheden og livet.
Livsberetningen griber læseren om hjertet. Hvilken mægtig Gud vi har! Han helbreder de syge, oprejser de døde og frelser mennesker ud af selv den mest formørkede åndelige tilværelse. Hans ord (Bibelen) en lygte for menneskets fod – selv når de ikke ved, hvor de er på vej hen.
”Jesus er større end hvilket som helst problem, du sidder med lige nu. Og hvis han kan trænge igennem mørket i den muslimske tro, som jeg var i, så kan han også hjælpe dig. Han er en fantastisk frelser – og han kommer snart igen” (s. 221).
Læs bogen og lad dig gribe, gispe og glippe med øjnene, når den mirakuløse beretning udspiller sig side for side.

Gulshan Esther:
Når sløret revner
228 sider • 229,95 kr.
LogosMedia
i samarb.m. Åbne Døre