Græske præster protesterer mod Antikrist på nye ID-kort

Til næste år bliver et nyt ID-kort indført i Grækenland.
I en klar udmelding fra græsk-ortodokse opfordres myndighederne nu til at sørge for, at cifrene 666 ikke kommer med på kortene – hverken synlige eller usynlige. Kombinationen ”666” menes nemlig at være et symbol for Antikrist og er det mærke, som Dyret har i Åbenbaringens Bog i Bibelen.
Det er derfor noget, der ikke må belaste de græske statsborgere, siger den den græske kirkes synode ifølge nyhedsbureauet AFP i en udtalelse.
Myndighederne har erklæret, at de vil overveje synspunkterne. For ti år siden kæmpede kirken med næb og kløer for, at de identitetskort, der dengang blev udsendt, også skulle oplyse om den enkeltes religiøse tilhørsforhold. Tre millioner navneunderskrifter støttede kirken i dens krav. 97 procent af grækerne tilhører den ortodokse kirke, og den almindelige mening er, at græker og ortodoks er synonyme begreber. Men det var det religiøse mindretal, navnlig jøder og katolikker, bestemt ikke enige i, og de argumenterede med succes for et neutralt ID-kort. Oplysning om det religiøse tilhørsforhold kunne nemlig føre til diskrimination, mente de.