Hizbollah parat til krig – men Israel er stærkere end nogensinde

Hizbollah har færdiggjort dets forberedelser til en fremtidig krig mod Israel, skriver bladet ”Al-Rai”, der udkommer i Kuwait.Ifølge bladet har den fundamentalistiske islamiske organisation fyldt dets våbenlagre op påny og er færdig med at udgrave underjordiske tunneller, hvor Hizbollah-krigere har udført militærøvelser, der skal simulere kampe mod israelsk militær.

Samtidig med offentliggørelsen af dette, oplyses det imidlertid fra israelsk side, at det israelske militær er stærkere end nogensinde, og at ”nye udviklinger har givet Israel enestående militære fordele over dets fjender”.

Oplysningerne offentliggøres af Israels største avis, ”Yediot Aharonot”, der skriver, at en række nyskabelser til søs, på jorden og i luften helt har ændret magtbalancen i Mellemøsten, og at Israels militær er ved at blive en ”ubestridelig magtfuld og afskrækkende hær”.

Blandt nyerhvervelserne er yderligere to tysk-producerede ”Dolphin”-undervandsbåde, som sammen med israelsk teknologi installeret i disse fartøjer vil gøre dem til nogle af verdens mest avancerede u-både. De to nye skibe skal leveres iår og næste år. Hermed vil Israel besidde fem sådanne undervandsbåde, som – ifølge udenlandsk presse – kan affyre potentielle ballistiske atom-missiler.

I henhold til udenlandsk presse er dette det mest effektive afskrækkende våben vis-a-vis Iran.

Blot fem andre lande har ballistiske ubåde med atom-potentiale – USA, Rusland, Kina, Frankrig og England.

Med ankomsten af de to u-både vil Israel – ifølge det israelske blad – blive verdens tredjestærkeste magt på dette område, foran Frankrig, Kina og England.

U-bådene er vanskelige at opdage. Det er svært at eliminere dem, og de kan nå tæt på deres mål. Frankrig har besluttet helt at annullere dets jord-baserede atommissil-arsenal og klare sig med atommagt i luften og til søs. Det territoriale element, som altid har været problematisk i Israel, er løst ved hjælp af disse u-både.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Tyskland har deltaget i financieringen af Dolphin-krigsskibene. Det betaler for alle produktionsudgifterne for den første og den anden u-båd, halvdelen af den tredje, og en tredjedel af den fjerde og den femte – ifølge tyske medier.

F-35 flyene

USA’s præsident Barack Obama har stillet Israel i udsigt, at det vil modtage yderligere 20 kampfly af typen ”Stealth” F-35 i forbindelse med et nyt bosættelses-byggestop. De første 20 sådanne fly vil blive betalt med beløb fra den amerikanske militærhjælp. Fordelen ved disse fly – der koster 2.7 milliarder dollars – er, at de ikke kan opdages af fjendtligt radar og kan lande og lette lodret. Flyene vil først komme til Israel om fire år.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det israelske luftvåben vil til den tid kunne flyve uopdaget gennem Mellemøsten, skriver ”Yediot Aharonot”.

Kampvogns-revolution

Det israelske militær vil tillige modtage et nyt anti-missil forsvarssystem for dets kampvogne Den avancerede ”Merkava-4” tank er blevet forstærket med dette system, og det er planlagt, at alle israelske kampvogne skal udstyres med systemet. Det nye system er fremstillet af den israelske ”Rafael” våbenproducent, er udviklet i Israel og er den eneste af sin slags i verden. USA ønsker at erhverve det for dets tropper i Afghanistan.

Systemet betegnes som en strategisk revolution, fordi det eliminerer Syriens og Hizbollahs overlegenhed hvad angår anti-tank missiler. Hizbollah baserede hele dets kampdoktrin efter Den anden Libanon krig på tusinder af anti-tank missiler. Det bekymrede sig ikke om at erhverve tanks på grund af denne missil-taktik. Men hvis disse missiler neutraliseres, vil Hizbollah være sårbar stillet over for fremrykkende israelsk panser.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det samme gælder Syrien og dettes forældede kampvogne, skriver bladet.

”Yediot Aharonot” slutter artiklen med således:

– Den strategiske balance i regionen er ved at blive helt ændret, og fjenden forstår sikkert konsekvenserne af en ny regional krig.