Mindst 40 dræbt ved Israels værste brandkatastrofe

Netanyahu appellerer til mange lande om
hjælp til at få ilden under kontrol.Den værste brandulykke nogensinde i Israel har idag ramt områder i Karmel-Skoven nær Haifa, og der meldes om mindst 40 dødsofre.

Situationen betegnes som en national katastrofe. Statsminister Binyamin Netanyahu har anmodet en række lande, heriblandt Rusland, Grækenland, Italien og Cypern, om hjælp bl.a. i form af særlige brandslukningsfly, og brandfolk fra store dele af Israel er nu på vej til stedet for at prøve at få ilden under kontrol.

Hvordan branden opstod vides endnu ikke, men det formodes, at den har forbindelse med den tørkeperiode, Israel nu oplever, hvor skove er knastørre og brandfarlige som følge af udebleven regn.. Det oplyses, at branden brød ud på steder i skovområdet og lynhurtigt bredte sig med vinden, og at en række bebyggelser måtte hasteevakueres.

Blandt de steder, der var i farezonen, var Damon Fængslet. En bus med fangevogtere blev ramt af ilden, og det samme skete med en bus med brandfolk, der var på vej for at prøve at redde fangerne fra ilden. Denne bus blev overrasket af ilden og kunne ikke nå at vende om. Ifølge ubekræftede oplysninger er mindst 40 fangevogtere og brandmænd blevet dræbt.

Redningsfolk og pårørerende til de omkomne er i chok, og det samme er Israels befolkning, som nu til aften rystede følger TV-reportagerne fra katastrofestedet.

Alle nærliggende hospitaler er i alarmberedskab.