Vagtskifte i Jerusalem

Der har været vagtskifte i Jerusalem for Danmarks honorære konsul.Efter 26 år på posten er den israelske forretningsmand, Adin Talbar,. 89, blevet afløst som konsul af den 35 år yngre advokat, Zvi Agmon, ved en sammenkomst i Jerusalem med Danmarks ambassadør, Liselotte Plesner, som vært.
Ambassadør Plesner, der talte på hebraisk, takkede Talbar for hans mangeårige indsats og bød den nye konsul velkommen som Talbars efterfølger.

Som følge af sin høje alder skulle Talbat forlængst have forladt sin stilling, men det varede flere år, før den danske ambassade kunne finde frem til en ny dansk konsul.

Imens varetog Talbar sit hverv som konsul bl.a. omfattende hjælp til strandede danske turister og udstedelse af danske pas. For flere år siden blev der holdt afskedsfest for Talbar, men hans embedsperiode måtte forlænges med jævne mellemrum, mens ambassaden ledte efter en passende efterfølger.

I sin takketale til Talbar sagde ambasadør Plesner, at han med hengivenhed, dygtighed og med sin sjæl havde virket for Danmark.

Talbar, født i Berlin, indvandrede i 1935 som 14-årig med sin familie til det daværende Palestina. Han var en stor sportsmand og vandt som 20-årig det nationale mesterskab i 800 m løb. Løbesporten var hans store interesse, og han har indtil fornylig fulgt dette op med langdistanceløb ved Middelhavet. Nu er han gået ind for – hurtiggang.

Som forretningsmand var en af hans seneste opgaver at arrangere israelske udstillinger i udlandet.

Efterfølgeren som Danmarks konsul i Jerusalem, advokat Agmon, er stifter og leder af et sagførerfirma med ikke færre end 60 advokater, i Jerusalem og Tel Aviv. Han er bestyrelsesmedlem i “Jerusalem Fonden”, som fremmer kulturelle projekter i Jerusalem.