I otte år skjulte julemanden en hemmelighed…

Når alt andet smuldrer og går i stykker, er der én, der består: Jesus. Dette fik en dame fra Umeå i det nordlige Sverige for nylig et meget konkret bevis for. For da hendes julemand, lavet i hårdt plastik, røg i gulvet og gik i stumper og stykker – dukkede Jesus op…
”Dette her må være noget helt unikt”, siger damen til det kristne svenske blad, Dagen.
Hun fortæller, at hun købte julemanden for otte år siden, og at han siden da hvert år har bidraget til at skabe julestemning i hendes hjem i det høje Nord.
Men i år skete der et uheld: da damen skulle flytte den lille mand, tabte hun ham på gulvet. Da hun samlede resterne op, fik hun noget underligt at se i den ene støvle – noget hvidt. Det viste sig at være en ti centimeter høj Jesusfigur – lavet i sten, som jo er langt mere bestandigt end plastik.
Den forbavsede dame har prøvet på at finde ud af, hvordan Jesus var havnet i julemandens støvle, men foreløbig er det hele et mysterium. Eller det er det måske ikke? Historien kunne jo også fortolkes således, at det er Jesus og ikke julemanden, der er julens hovedperson. Og at Han altid er til stede – selv i det skjulte.