Omkring pinsebevægelsen

Dansk Missionsråd har i godt et årti udgivet bøger i serien om mission. Den nyeste om den pentekostale bevægelse er et interessant nummer, der, som titlen antyder, beskæftiger sig med pinsebevægelsen og lignende karismatiske kirker i et globalt perspektiv.
Bogens 12 dele gennemgår bevægelsens historie og udbredelse fra 1906 og til i dag, hvor den på verdensplan udgør den største kristne retning efter Den Romersk Katolske Kirke. Mere præcist beskrives de karakteristika, der har medført bevægelsens fremgang, inspireret og vakt vrede i den etablerede kirke, og som i dag definerer teologi og trospraksis for rigtigt mange kristne verden over.
Flere af indlæggene er skrevet på engelsk af professorer o.l., og bogen henvender sig derfor ikke til alle Udfordringens læsere. Som ”pinsemand” kan jeg nikke genkendende til det meste, men det er alligevel interessant at se det hele lidt på afstand.

Mogens S. Mogensen (red.):
Den pentekostale
bevægelse
– Ny Mission nr. 19
130 sider • 95 kr.
Dansk Missionsråd