Glimrende lille bog om bøn

‘Bøn i mørket’ er en glimrende lille bog om bøn skrevet af skolemanden, forfatteren og præsten Asger Baunsbak-Jensen.
Indledningsvis har han nogle gode og tankevækkende refleksioner over bøn og gør meget ud af værdien af at trække sig tilbage i enrum for at meditere og bede; man mærker i løbet af bogen, at det er livsnødvendigt for ham selv at gøre det.
Efterfølgende har han 9 tankevækkende refleksioner over bønnerne i Fadervor, og så slutter han af med nogle refleksioner over bl.a. bøn i mørke; glæden; lykke; den stilhed, Gud skænker; det unikke øjeblik.
Igennem alle refleksionerne i bogen oplever man et gudsafhængigt menneske. – Men også et menneske der erkender sin afmagt og sine sorte stunder, hvor der skal megen vilje til at holde fast ved den daglige stille stund i meditation og bøn, fordi Gud opleves så langt væk.
Det er en dejlig lille og trosstyrkende bog, som jeg på det varmeste kan anbefale. Bogen udkom i 2009, men fortjener en anmeldelse i Udfordringen, selv om den er et år gammel. Den er i øvrigt kommet i en ny udgave i 2010.

Asger Baunsbak-Jensen:
Bøn i mørket
118 sider • 98 kr. • ALFA