Sveriges mest kendte racist har omvendt sig til Gud

Tommy Rydén, der i 1990’erne var Sveriges mest kendte fremmedhader, har omvendt sig. Han er blevet kristen.
– Jeg ville ønske, at meget var ugjort, siger han til Dagen. Som barn var han glad for at komme med sin mor i en pinsekirke. Han gik endda som ung på bibelskole, men begyndte så at søge uden for Bibelen og blev socialdarwinist. Han sympatiserede med raceadskillelsen i Sydafrika, blev leder af et fremmedfjendsk politisk parti og kom i fængsel i fire måneder for fremmedfjendtlige udtalelser. Man betragtede ham som ”farlig”. I dag skammer Tommy Rydén sig over sit oprør:
– Når man kobler Gud ud af sit liv, forsøger man at fylde det med noget andet, forklarer han. Han er nu vendt tilbage til troen, og har sluttet sig til en – flerkulturel – østortodoks kirke.
Henri.