Israel tillader 300 palestinensiske flygtninge fra Libyen til Vestbredden

Titusinder af udlændinge flygter nu fra de kaotiske forhold i Libyen, og Israel har igår tilladt, at 300 palestinensere, der lever i Libyen og hvis liv er i fare, tager til områder, der kontrolleres af Den palestinensiske Mydighed (PA).Meddelelsen om denne tilladelse er blevet fremsat af statsminister Binyamin Netanyahu igår under en reception for den besøgende polske statsminister, Donald Tusk.

– Beslutningen om at tilade dette er taget ud fra humanitære hensyn, sagde Netanyahu.

Vedtagelsen blev truffet på et møde i det israelske såkaldte “sikkerhedskabinet” tidligere på dagen, under hvilket situationen i

Libyen og dens sandsynlige indvirkning på andre lande i regionen blev drøftet.

Omvæltningerne i en række mellemøstlige lande er af Netanyahu blevet betegnet som “et jordskælv fra Afghanistan til Maghreb” (arabisk benævnelse for den muslimske del af Nordafrika, vest for Egypten. red.).

Anmodningen om palestinenserne i Libyen er blevet fremsat til Israel af PA’s præsident, Mahmoud Abbas.

Israelske sikkerhedsmyndigheder vil individuelt behandle de palestinensiske flygtninge indrejse til Vestbred-området, oplyser en talsmand for koordinationskontoret for regeringsaktiviteter i de besatte områder.

“Bibelsk exodus”
Italiens udenrigsminister, Franco Frattini, betegner bølgen af udenlandske flygtninge fra Libyen – omfattende henved 300.000 personer af mange forskellige nationaliteter – som “en bibelsk exodus”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Avisen “International Herald Tribune” betegner idag situationen for disse nye flygtninge som skræmmende og skriver, at evakueringen ad luftvejen er uvis og rystende.

En italiensk flygtning, Nicola Cozzi, der er telekommunikations-tekniker, siger til bladet, at der var forfærdelige scener i en lille lufthavn, hvor omkring 4000 personer trængtes, og at han måtte springe over folk for at komme frem til sit fly. “Det var totalt kaos”, siger han.