“Vi er er kommet for at takke Gud”, siger chilensiske mInearbejdere

Mange i verden husker utvivlsomt den gribende historie om chilensiske minearbejdere, der blev reddet efter at have været to måneder dybt under jorden i en sammenstyrtet mine.Nu er 24 af disse minearbejdere, flere af dem ledsaget af deres koner, kommet til Israel på et ugelangt ophold efter indbydelse af det israelske turistministerium.

Ved deres ankomst til Tel Avivs Ben Gurion lufthavn blev de spurgt, hvorfor de netop havde valgt at tage til Israel. Svaret kom fra en repræsentant for gruppen, Jose Enriques, som sagde:

– Det er et privilegium og en velsignelse for os at komme nær til Guds sted og takke Ham for den styrke og det mod, Han gav os, og takke de tusinder, som bad for vores tilbagevenden. Det er en chance for os til at styrke vores tro på Jesus.

En anden minearbejder, Raul Bustus, sagde, at Israel har et stort hjerte – og landet er smukt.

En tredje, Mario Gomez, sagde, at det israelske folk “har en masse hjerte”, og at han ser frem til at besøge de hellige steder og takke Gud for at have reddet dem.

Gruppen blev i lufthavnen budt velkkommen af Chiles ambassadør, Joaquin Montes, og af turistminister Stas Miseznikov.

Ministeren sagde:

– Denne gruppe mænd vil blive husket i histoien for deres mod, tro og solidaritet – menneskeåndens triumf. De viste udholdenhed og sejlivethed ved at klynge sig til livet under en af de vanskeligste prøvelser, mennesker kan opleve.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Minearbejderne har et stort program under deres ophold her, bl.a. besøg i Fødselskirken i Betlehem, Bebudelseskirken i Nazaret, Massada, Dødehavet, Yad Vashem Mindeinstitutionen i Jerusalem for de seks millioner jøder, der blev dræbt under nazismen, og en reception hos præsident Shimon Peres.