Frygt for Hizbollah angreb mod Israel for at hjælpe Iran

Fokus for mellemøstlige folkemassers opstand mod deres regimers er stadig Libyen, men kan nårsomhelst skifte tilbage til Iran, og i israelske militære kredse gives der udtryk for bekymring for, at Teheran vil aktivere Hizbollah-styrker til at angribe Israel langs dets nordlige grænse i bestræbelser på at afværge presset mod styret.Ifølge den israelske Nordkommandos vurdering vil det iranske regime – hvis det føler sig under et stigende pres af anti-regerings demonstranter – prøve at tage intiativet til at angribe et israelsk mål, enten nær grænsen eller i udlandet, for at aflede opmærksomheden fra dets interne vanskeligheder.

Fra Teheran oplyses, at Hizbollah-mænd støtter iranske sikkerhedsstyrker med voldeligt at undertrykke protestdemonstrationer. Der meldes om dræbte og sårede ved sammenstød.

En højtstående israelsk militær kilder siger:

– Der har altid været en fælles fjende i den islamiske verden – Israel. Vi må så overveje, hvordan vi skal reagere på et angreb, og hvis konflikten udvikler sig, vil verden være fokuseret på Israel og ikke på, hvad dser sker i Teherans gader.

Israelske ambassader flere steder i verden er sat i alarmberedskab og fire er lukket efter konkrete advarsler om mulige terroristangreb for at markere tre-året for attentatet mod Hizbollahs militærchef, Imad Mughniyeh.

Det israelske udenrigsministerium oplyser, at et antal “irregulære episoder” har fundet sted nær flere israelske diplomatiske
missioner i udlandet.