Pinsepræst netop løsladt

Efter ca. 3 år i fængsel og arbejdslejr i Uzbekistan er pastor Dmitri Shestakov endelig blevet løsladt og er nu hjemme hos sin længe savnede familie.Ifølge Barnabas Fund er pinsepastor Dmitri Shestakov netop blevet løsladt. Han blev den 9. marts 2007 idømt fire år i en åben arbejdslejr for sine kristne aktiviteter. Dommen begrundede frihedsberøvelsen med, at ”muligheden for genopdragelse ikke forelå, hvis ikke personen blev isoleret fra samfundet.”

Dmitry Shestakov i 2007 før han kom i fængsel.

Senere blev dommen ændret til arbejdslejr. Pastor Shestakovs advokat ankede dommen 16.03.07, men en ny dato i retten blev ikke givet. Siden 2003 havde Shestakov været pastor for en helt og fuldt godkendt afdeling af Full-Gospel-kirken i Andijan i Uzbekistan.
Pastor Shestakovs datter Vera skrev om sin far, da han skulle fejre sin 40-års fødselsdag i fængslet: ”Far er god, elsker sjov og er gavmild. Jeg savner ham meget. Mor græder tit og er bekymret for ham.”
Projektleder, cand.scient.pol. Samuel Nymann Eriksen fra Dansk Europamission udtaler:
– Hustruen Marina og deres tre døtre kan nu glæde sig over, at han er hjemme igen. Dansk Europamission har fulgt sagen tæt i alle årene og på forskellig vis arbejdet for hans frigivelse. Blandt andet gennem appelbreve ligesom modtagere af Dansk Europamissions blad har kunnet skrive opmuntringsbreve til pastor Dmitri Shestakov i fængslet samt hans hustru Marina.
Pastor Dmitri Shestakov fornægtede ikke sin tro i fængslet, selvom man forsøgte at presse ham til det.
Eva