Talibansk fange så Jesus

En afgansk kristen, fængslet på falske anklager, oplever, at talibansk medfange møder Jesus.I maj 2010 blev den afghanske kristne og rødekors-arbejder Said Musa arresteret pga. falske anklager.

Afghansk fange bag tremmer.

I Oullayat- fængslet i Kabul er han blevet slået, nægtet søvn, og seksuelt udnyttet af andre fanger. Afganske retslige embedsmænd gav ham ingen beskyttelse og opmuntrede til tider udnyttelsen. Den 11. december 2010 skrev han fra fængslet, at han jubler i Herren midt i store lidelser. En nat vidste Jesus sig for ham i et syn.
– En nat mens jeg sov, fik jeg et syn. Jeg så himlen, som var åben og en person. Han var klædt som sne, og hans ansigt var omgivet af et strålende lys. Han kom til mig og lagde sin hånd på min skulder og mit hoved og sagde til mig: ”Vær endelig glad. Jeg er altid med dig i dette fængsel. Jeg har udvalgt dig, og du skal fortælle de gode nyheder om mig til Afghanistans folk og over hele verden.” Idet øjeblik rystede og skælvede jeg af frygt. Jeg faldt om og kunne ikke stå på mine ben. Han tog fat i mine hænder, og jeg vågnede op, skriver Said.

– En meget lys person talte til mig…

Fem dage senere, den 16. december, skrev han igen om en usædvanlig hændelse. Denne gang involverede den et fængslet medlem af Taliban.
– En person, som er anklaget for mord, sover foran mig i fængslets gang. Han er hundrede procent ekstremist – en fra Taliban. En nat ville han begå selvmord. Jeg bad for ham og sagde til ham: ”Prøv at være tålmodig og tro på Jesus. Han er den eneste, som kan tilgive dig og redde dig og få dig ud af dette fængsel.” Først begyndte han at råbe og fornærme mig. Han sagde: ”Du er ikke ren. Du er ikke muslim.” Men jeg svarede: ”Min ven og bror, vil du ikke nok overveje mine ord”. Så bad jeg for ham i løbet af natten, skrev Said og fortsatte:
– Mens alle fængslede sov, vågnede Talibanmedlemmet op og sad på sin plads. Så kom han hen til min seng og sagde: ”Tilgiv mig bror. Du er virkelig en sandfærdig person. Jeg har haft vidunderlige drømme. En meget lys person talte til mig. Han var et fantastisk menneske, og jeg fald til jorden på mine knæ. Han sagde: ”Vil du ikke nok tro på din ven Said Musa. Jeg er Herren, Jesus Kristus. Jeg tilgiver dig nu.” Hele min krop rystede af frygt, og så vågnede jeg”. Han fortalte mig, at han nu tror på Jesus.
Forskellige menneskerettighedsorganisationer arbejder med Saids situation i fængslet og opmuntrer til forbøn for ham, skriver Joel News International.
Eva