Unge Michael går på gaden og viser for åben skærm, at Gud er virkelig

Mennesker bliver helbredt, og Gud bliver ’virkelig’, når den kun 21-årige Michael Nielsen spreder budskabet om Jesus på Danmarks gader – alt sammen for åben skærm i et reality-show om det overnaturlige.En fod og ryg bliver helbredt allerede i første afsnit af realityprogrammet ”Mirakler med Michael”.

En fod og ryg helbredes i første afsnit af programmet.

Kameraet snurrer og kameramanden løber efter, når Michael, programmets unge hovedperson, henvender til en flok unge i gågaden. Inden længe er han i færd med at bede for en af dem. Hun bliver helbredt. Det sætter liv i en samtale om tro.
Alt sammen fanget på kamera. Og alt sammen kunne ses i ”Mirakler med Michael” på Kanal Midt-Vest (og nu på internet). Programmet er et nyt reality-show om Gud og det overnaturlige og havde premiere d. 21. januar.
Michael Nielsen er 21 år og bor i Ikast. Til daglig går han på VUC, men det, han virkelig brænder for, er at fortælle mennesker om Gud.

Grænseoverskridende

Alligevel er Michael lidt nervøs, når han og en ven går på gaden for at filme. For én ting er at bede for folk, en anden ting er at gøre det foran et kamera.
– Det gør mig lidt usikker, når jeg ikke er vant til kameraer. Men jeg følte, at det her program er noget, vi skulle lave.
Selvom Michael er et nyt ansigt på skærmen, er han vant til at gå på gaden for at fortælle om Gud og bede for mennesker. Det har han gjort stort set lige siden, at han kom til tro på en kristen sommerlejr for seks år siden.
– I starten var det meget svært. Men jeg kom i gang, fordi Torben [Søndergaard] tog mig med. Til at begynde med snakkede han, mens jeg stod ved siden af og rystede.
Den frygt er efterhånden næsten overvundet.
– Det vil altid være svært i starten at gå på gaden for at møde mennesker. Der er en indre frygt, som du må stå imod, og mange tør ikke tage det skridt. Men når man først har gjort det nogle gange, så bliver det nemmere og nemmere til det en dag bliver en del af en selv. I dag foretrækker jeg faktisk nogle gange at gå på gaden alene, fortæller Michael.

Mirakler gør Gud ’virkelig’

Og når Michael går på gaden, bliver det ofte ikke kun ved snakken. Han beder også for folk.
– Paulus sagde, at han ikke kom med kloge ord og kundskab, men med Guds kraft. Den kraft har vi fået lov til at ’bruge’, forklarer Michael, der mener, at den er vigtig, når kristne fortæller om Gud i dag.
– Når jeg taler med skeptiske mennesker om Gud, så tror de nogle gange, at jeg er ’kuk-kuk’. Så spørger jeg, om jeg må få lov til at bede for dem. Og når jeg så beder, og de bliver helbredt, så bliver Gud pludselig virkelig for dem. Så tager de det pludseligt alvorligt. Du kan ikke bortforklare, når du er blevet helbredt, fortæller Michael.
– Så miraklerne har en central plads. Evangeliet er budskabet og kraften, ikke bare én af tingene. Men det vigtigste er, at mennesker bliver frelst. Mit fokus er, at de må lære Gud at kende, forklarer han.

Mirakler er for alle kristne

Som den første episode af tv-programmet også viser, er det ikke altid, at mennesker bliver helbredt, når Michael beder for dem. Ligesom det heller ikke er altid, at han har svarene på de spørgsmål, han får. Han er jo bare et menneske.
– Jeg er faktisk ingenting. Jo, jeg er Michael. Det er ikke mig men Gud, der helbreder. Og derfor mener jeg, at alle kristne kan lægge hænderne på de syge, så de bliver raske. For det siger Bibelen, understreger Michael.
Man behøver altså ikke nogen lang teologisk uddannelse eller livslang erfaring med Gud for at kunne bede for mennesker og opleve Gud helbrede. Det eneste du behøver er at være døbt med Helligånden, mener Michael. Selv oplevede han, at Gud hørte bøn allerede på vej hjem fra den sommerlejr, hvor han netop var kommet til tro. Gud helbredte, da han bad for en vens skadede knæ på vej hjem i bilen.
– Helligånden giver os kraft til at vidne. Når vi går ud, så vil Guds kraft virke med os. Vi behøver ikke sidde derhjemme og vente med at gå ud, indtil Helligånden kommer over os.

Mennesker vil gerne snakke tro

– Det er uden for kirken, at vi oplever at miraklerne flyder, fordi det er, når vi er dér, at vi er ude, hvor vi virkelig har brug for Gud. Kirken er vores komfortzone – på gaden må vi ofre lidt mere af os selv.
Michael håber derfor, at programmet ”Mirakler med Michael” vil opmuntre andre til at ”gå i gang” – til at komme ud og opleve det samme. Og han vil gerne komme ud for at undervise og hjælpe til det.
– Selvfølgelig er alle ikke kaldet til at være evangelister. Men vi er alle kaldet til at forkynde evangeliet for andre. Og folk er mere åbne, end vi går og tror. Mennesker søger noget at snakke med tro og åndelige ting om, fortæller Michael.
– Mange mennesker har oplevet noget åndeligt – de har oplevet spøgelser i huset, ting der falder ned af vægge, eller de har ”leget” ånden i glasset. Pludselig møder de mig – en, der har forståelse for den åndelige verden, og så åbner de sig op. Og når de siger, ”jeg véd godt, det lyder skørt”, siger jeg, at det gør det ikke. Vi får et tillidsforhold. Og derfor synes mange, at det er meget federe, når nogen kommer over til dem for at snakke om tro, end bare at få en traktat. Dem smider folk ofte væk, siger Michael Nielsen.
Han fortsætter derfor med at møde mennesker på gaden.
Følg med i ”Mirakler med Michael” på www.mirakler.tv eller på Facebook.