Vellykket test i USA af Israels “Arrow-2” anti-missil system

– Denne test bidrager til at beskytte mod den iranske trussel, siger en talsmand for det israelske forsvarsministerium som kommentar til en test idag i Californien af det israelske “Arrow-2” anti-missil system.Det ballistiske system blev prøvekørt ved opsendelsen af et “opfanger”-missil, som ødelagde et “mål”- missil afskudt fra et skib i Stillehavet. Ifølge talsmanden vil systemet få betydning i tilfælde af bl.a. en trussel i Mellemøsten, som måske vil være rettet mod Israel”.

Testen var den 18. af dette system. Ved et tidligere eksperiment, i juli 2009, var der en funktionsfejl, som forhindrede opsendelse af missilet.

Forsvarsminister Ehud Barak betegner testen idag som en skelsættende begivenhed i bestræbelserne på at udvikle et aktivt forsvarssystem..

-Det går sammen med “Iron Dome”-missilets succes i sidste uge, siger han. Israelerne kan være stolte over, at Israel er den førende nation i verden, hvad angår et såkaldt “multi-lagret” missilforsvar.

Direktøren for det israelske forsvarsministeriums afdeling for missilforsvar, Aryeh Herzog, siger:

– Systemet virkede godt under forsøget. Målet blev sendt op, og radar’en fulgte det. Derefter blev det opsnappende missil opsendt. Det ramte målet og ødelagde det totalt. Succes’en er en følge af lang tids hårdt arbejde af alle implicerede parter. Det var et betydningsfuldt eksperiment for staten Israel og dets evne til at forsvare sig mod ballistiske missiler.

Det tog det opsnappende missil halvandet minut at nå frem til målet, oplyser den omtalte talsmand.

Testen var et led i forberedelserene til et opgraderet “Arrow-3” system, siger talsmanden. Det er et vigtigt bidrag i forsvaret mod trusler, som eksisterer mod Israel, såvel fra nord som øst, inkl. den iranske trussel. “Arrow-2” er udviklet for at beskytte Israel mod Irans “Shihab-3”- og “Sijil”-missiler, såvel som mod Syriens “Scud-D”-missiler.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Ifølge talsmanden er “Arrow-2” et led i et “multi-lagret” missil forsvarssystem, som omfatter “Iron Dome”, der ventes at blive operationsdygtig i løbet af få uger, “Magic Wand” (“tryllemiddel”)-systemet – som allerede er indtrådt i test-flyvestadiet – og “Patriot”-missilet.

Chefen for Israels Luftforsvars-Netværk, brigadegeneral Doron Gavish, siger, at “Arrow-3” vil kunne yde maksimal beskyttelse mod trusler i området om få år.

Systemet ventes at blive operationsklart i 2014.


Artiklen fortsætter efter annoncen: