Arvesølvet pudses af

Den århusianske sognepræst Flemming Baatz Kristensens bog om gudstjenesten fungerer godt som både indføring og uddybning.Denne bog er en grundig guide til at forstå den helt almindelige gudstjeneste i folkekirken. En slags konfirmandundervisning for voksne i den dybere mening med den folkekirkelige gudstjenestes forløb og forskellige indholdselementer.
Flemming Baatz Kristensen har ikke noget imod alternative gudstjenester og holder også selv nogle, men det er ikke dem, denne bog handler om, selvom de bliver berørt. Det er arvesølvet – den traditionelle folkekirkelige søndagsgudstjeneste, som han pudser af for at vise dens rigdom og relevans for nutidsdanskeren.
Han er med på, at der er nogle ting i søndagens gudstjeneste, der kan virke gammeldags og være lidt vanskelige at forstå. Men det, man får ud af at sætte sig ind i dens regler for at forstå spillet i den, kan rigeligt betale sig.

Skriver med en begejstring, der smitter

Der er ikke nogen forlegen forsvarsstemning over bogen. Flemming Baatz Kristensen skriver om søndagsgudstjenesten med en så ægte begejstring, at det smitter.
Sproget er et jævnt og godt dansk, tingene forklares enkelt og pædagogisk, og fagudtryk forklares undervejs og i et lille leksikon bag i bogen.
Nybegyndere i at gå i kirke kan læse bogen som en indføring i den folkekirkelige gudstjeneste. Men bogen kommer så godt og vidt omkring sit emne, at erfarne kirkegængere helt sikkert vil opdage nye dybder og dimensioner ved gudstjenesten.

Flemming Baatz Kristensen:
Mødet mellem himmel og jord
– På vandring gennem gudstjenesten
240 sider • 249,95 kr.
Lohse