En snak om døden

Børnebogen ”Bedstefar og Amalie” er en livsbekræftende fortælling om livet og døden.
Bogens hovedperson er fem-årige Amalie, som er til sin bedstefars fødselsdag. Sammen går de en tur i haven, og det fører til en snak om døden og det nye liv, Gud skaber.
Med illustrationer i naturen får Amalies bedstefar hende til at forstå, hvordan døden blot er begyndelsen til et andet liv. Det er både smukt, enkelt og livsbekræftende. Selv om det er en bog for de mindre børn, med forholdsvis lidt tekst, får vi et fint glimt af de tanker og følelser, børn må have, når livets forgængelighed går op for dem.
Illustrationerne i bogen er glade, tegnet i forskellige perspektiver og fulde af farver. En fryd for både børn og voksne.
Teksten ser ud, som var den skrevet i hånden, hvilket giver bogen et ekstra personligt præg. Emnet om døden lægger naturligvis op til, at man selv fortsætter snakken med barnet, og bogen giver et rigtig godt udgangspunkt.
Bedstefar og Amalie er oversat til dansk af Anette Broberg og er udkommet den 10. marts.
/lt

Jan Godfrey
Bedstefar og Amalie
30 sider
99,95 kr.
Forlagsgruppen Lohse