Israel jager morderiske terrorister fra dør til dør

Jagten på terroristerne, der dræbte en familie med tre små børn i bosættelsen Itamar, er blevet intensiveret. De israelske sikkerhedsstyrker er sikre på, at morderne vil blive pågrebet snart.Tæt på bosættelsen Itamar på Vestbredden i den nærliggende palæstinensiske landsby Awarta er israelske soldater gået fra dør til dør i deres forfølgelse af terroristerne.
Soldater og grænsepolitimænd har arresteret omkring 20 palæstinensere fra landsbyer nær Itamar i bestræbelserne på at identificere og pågribe de mænd, der knivdræbte familien Udi og Ruth Fogel og deres børn på 11 og tre år og deres nyfødte baby på blot tre måneder.
Den israelske overrabbiner Yisrael Meir Lau gav udtryk for manges tanker, da han ved begravelsen af de fem medlemmer af familien Fogel sagde til den ældste af familiens seks børn, den 12-årige pige Tamar:
– I et ondt øjeblik er du blevet en lille moder. Du er nu moder til dine små brødre, Roi og Yshai, der ligesom du overlevede – og du er blot 12 år.
Begravelsen var en hjerteskærende stund, der blev overværet af 25.000 sørgende.

Blodig pris

Forsvarsminister Ehud Barak siger, at det israelske militær og Shin Bet-efterretningsvæsnet hurtigt vil få fat på morderne, bringe dem for retten og få dem til at betale for deres handling.
– Angrebet var en smertefuld påmindelse om den uudholdelige blodige pris, vi må betale i vores kamp for suverænitet, sagde han.
Sporer-soldater har undersøgt området omkring det elektroniske sikkerhedshegn for at prøve at finde ud af, hvordan det lykkedes terroristerne at nå ind i bosættelsen. Det forekommer sandsynligt, at de klatrede over hegnet, hvilket gjorde det vanskeligt for bosættelsens sikkerhedsfolk at identificere, at der havde været en infiltration, idet hegnet forblev intakt.
Hæren har forstærket sine styrker på Vestbredden for at prøve at forhindre sammenstød mellem bosættere og palæstinensere.

Nye bosætterboliger

Israels regering har som reaktion på drabene meddelt, at der vil blive opført flere hundrede boliger i bosættelserne for at prøve at dulme bosætternes vrede over mordene.
Den Palæstinensiske Myndighed (PA) beskylder statsminister Binyamin Netanyahu for at have udnyttet tragedien i Itamar til at ophidse mod PA og dets ledere.