Israel jager terrorist- dræberne fra dør til dør

Jagten på terroristerne, der dræbte en familie omfattende forældre og tre små børn i bosættelsen Itamar på Vestbred-området, er blevet intensiveret, men de israelske sikkerhedsstyrker vil intet oplyse om eftersøgningen udover at sige, at de er overbevist om, at morderne vil blive pågrebet i de kommende dage.I den nærliggende palestinensiske landsby Awarta er israelske soldater gået fra dør til dør i deres forfølgelse af dræberne.

Soldater og grænsepolitimænd har arresteret omkring 20 palestinensere fra landsbyer nær Itamar i bestræbelserne på at identificere og pågribe de mænd, der knivdræbte familien Fogel – forældrene Udi og Ruth og deres børn på 11 og 3 år – og blot tre måneder.

Et af samtaleemnerne i Israel idag er, hvilke tanker går gennem hovedet på en mand, der ser et sovende spædbarn – og så skærer halsen over på det.

– Denne bestialske massakre er gjort af udyr, siger mange israelere.

Den israelske overrabbiner, Yisrael Meir Lau, gav udtryk for manges tanker, da han ved begravelsen af de fem medlemmer af familien Fogel – en hjerteskærende stund der blev overværet af 25.000 sørgende – sagde til den ældste af familiens seks børn, den 12-årige pige Tamar:

-I et ondt øjeblik er du blevet en lille moder. Du er nu moder til dine små brødre, Roi og Yshai, der ligesom du overlevede – og du er blot 12 år.

Blodig pris
Forsvarsministeer Ehud Barak siger, at det israelske militær og Shin Bet-efterretningsvæsnet hurtigt vil få fat på morderne, bringe dem for retten og få dem til at betale for deres handling.

– Angrebet var en smertefuld påmindelse om den uudholdelige blodige pris, vi må betale i vores kamp for suverænitet, sagde han.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Militæret undersøger tillige fejlen hos militæret og i bosættelsens sikkerhedssystem med at komme på det rene med, at en infiltrering havde fundet sted, da alarmen gik fra det elektroniske sikkerhedshegn, som omgiver bosættelsen.

Sporer-soldater har undersøgt området for at prøve at finde ud af, hvordan det lykkedes terroristerne at nå ind i bosættelsen. Det forekommer sandsynligt, at de klatrede over hegnet, hvilket gjorde det vanskeligt for bosættelsens sikerhedsfolk at identificere, at der havde været en infiltration, idet hegnet forblev intakt.

Hæren har forstærket dens styrker på Vestbredden for at prøve at forhindre sammenstød mellem bosættere og palestinensere.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Nye bosætterboliger
Israels regering har som reaktion på drabene meddelt, at der vil blive opført flere hundrede boliger i bosættelser – for at prøe at dulme bosætternes vrede over mordene.

Den palestinensiske Myndighed (PA) har reageret stærkt på dette boligbyggeri og har beskyldt statsminister Binyamin Netanyahu for at have udnyttet tragedien i Itamar til at ophidse mod PA og dets ledere.